Annons:

Sök

Annons:

Kenny överraskades med pris för sina resor till krigets Ukraina

Ola Gustafsson (KD) delade ut årets Vitsippspris till Kenny Fransson då han vid flera olika tillfällen har kört ner lastbilar fyllda med förnödenheter till krigets Ukraina. Foto: Ossian Mathiasson

Kenny överraskades med pris för sina resor till krigets Ukraina

Kristdemokraterna i Vimmerby kommun delade ut årets Vitsippspris till Kenny Fransson vid partiets vårfest på Kröngården. 
– Vi vill på det här sättet visa uppskattning för det arbete du gör och den medmänsklighet du visar på, säger Ola Gustafsson (KD). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kenny Fransson från Södra Vi var inbjuden till att berätta om sina hjälpsändningsresor till Ukraina på Kristdemokraternas vårfest på Kröngården utanför Vimmerby. Det han inte kände till var att partiet skulle dela ut årets Vitsippspris till honom. 

– Det är en tradition vi har i Kristdemokraterna, att vi varje år delar ut Vitsippspriset till en person eller en organisation som vi tycker har gjort en berömvärd insats. Vi är väldigt måna om det ideella engagemanget, säger Ola Gustafsson (KD).

"En inspirationskälla"

Kenny Fransson var självklart glad över att han fick priset. Han tilldelades ett diplom och får en glasskulptur vid ett senare tillfälle. 

– Det har aldrig varit min tanke att överhuvudtaget få någonting för det jag gör. Det har enbart varit fokus på att åka ner till Ukraina och hjälpa människor. Det är jätteroligt att jag blir uppmärksammad så jag får tacka för priset och för att jag får vara här i dag, säger Kenny Fransson. 

KD:s motivering till att dela ut priset till Kenny Fransson löd så här: 

”Vitsippspriset 2023 tilldelas Kenny Fransson för ett osjälviskt engagemang och arbete som lindrar lidandet hos det ukrainska folket genom transporter av mat, kläder och andra förnödenheter. Med risk för sin egen säkerhet har Kenny avstått sin bekväma tillvaro för att omsätta medmänsklighet i reella handlingar. Kenny är genom sitt ideella arbete en inspirationskälla och en förebild för andra”.

Efter utdelningen av priset blev det räksmörgås och Hans Eklind, Kristdemokraternas ekonomipolitiske talesperson och vice gruppledare i riksdagen, höll ett föredrag. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: