Annons:

Sök

Annons:

Så många besökare hade ALV och Näs under juni månad

84 200 gäster besökte Astrid Lindgrens Värld under juni månad. Foto: Ossian Mathiasson

Så många besökare hade ALV och Näs under juni månad

Juni blev en månad med höga temperaturer. Många personer sökte sig till Astrid Lindgrens Värld och Näs i värmen. Det visar besökssiffrorna för juni månad.

– Jag är nöjd med starten på årets säsong, säger vd:n Joacim Johansson. 

Annons:

Säsongen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är i full gång och många personer söker sig till parken.

Besökssiffrorna för juni månad visar att ALV besöktes av 84 200 gäster, en liten ökning jämfört med fjolårets notering på 80 600 gäster. 

– Det är en siffra vi är nöjda med även om vi inte nådde den målbild vi hade satt upp med 93 300 gäster. Det är i alla fall en ökning mot fjolåret och då ska man alltid vara nöjd, säger vd:n Joacim Johansson. 

Vad ser du för faktorer till att ni inte nådde det uppsatta målet?

– Det är väl kanske ett högt ställt mål, men det har också varit varmt i juni. Vi har haft en fantastiskt fin juni månad och vet sedan tidigare att allt för hög värme inte är till fördel för oss. Är det 30 grader väljer folk att göra andra saker. Sedan tror jag att det är fler parametrar som avgör, säger Joacim Johansson. 

"Kommer vara en avgörande faktor"

Nu är vi inne i juli månad och det ser ut att bli mer gynnsamt parkväder den närmaste tiden.

– Det blir spännande att se vad som händer den här veckan. Jag hoppas såklart att det ska bli en bra juli månad och vädret kommer vara en avgörande faktor. Blir det veckor med höga temperaturer är det inte till vår fördel men nu ser det ut som att det blir lagom temperatur. 

Tror du att det kommer komma fler besökare till ALV med tanke på det som har hänt på Gröna Lund?

– Jag tror inte att det kommer påverka oss. Även om det är småbarnsfamiljer på Gröna Lund så är det något äldre barn som i förstahand väljer att åka dit med sina familjer. 

Rejäl ökning på Näs

Astrid Lindgrens Näs hade 6 000 gäster i juni, en rejäl ökning i jämförelse med samma månad förra året. Då var det 4 700 gäster. 

– Det är en rejäl ökning procentuellt sett. Näs är inget stort besöksmål i jämförelse med parken så den här ökningen är väldigt glädjande. Det hänger på den nya basutställningen som vi har marknadsfört hårt och vi har också märkt att bussgrupper från Sverige och Tyskland har börjat komma tillbaka efter pandemin. Bussresandet är tillbaka, vilket självklart ger en stor effekt på Näs när det kommer en buss på 50 personer. 6 000 gäster på en månad är en siffra som jag är väldigt glad över. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: