Annons:

Sök

Annons:

Ny loppissatsning i Vimmerby – pengarna ska gå till Ukraina

Lillemor Ingström och Kenny Fransson ska sköta den nya loppisen i Vimmerby. Foto: Privat

Ny loppissatsning i Vimmerby – pengarna ska gå till Ukraina

Kenny Fransson har hittat ett nytt sätt att stödja Ukraina och det ukrainska folket. Nu kommer han och Lillemor Ingström anordna loppmarknad i Vimmerby.
– Oavkortat ska allt gå till hjälp i Ukraina, säger Kenny Fransson.

Annons:

Södra Vi-bon Kenny Fransson har länge varit engagerad i hjälpinsatser för krigsdrabbade i Ukraina. Ett engagemang som består. 

Nu har Kenny tillsammans med Lillemor Ingström bestämt sig för att satsa på en loppmarknad i Vimmerby. 

– Mycket är tack vare Lloyd Eriksson. Han både skänker grejer och hjälper till, så att vi får in grejer till loppisen. Han gör ett jättejobb och utan honom hade det nog tagit tre, fyra månader annars, säger Kenny Fransson.

Lillemor Ingström har också hjälpt till med att sortera kläder tidigare och kommer nu att ha hand om loppisen. Hennes son, Erik Ingström, upplåter en del av sin verksamhet för att loppisen ska kunna vara där på Södra Inudstrigatan. 

– Att vi fått sponsring med lokal betyder jättemycket. Jag hinner inte med att stå där själv varje lördag, så det är jättebra att Lillemor kan göra det. Vi får väl cirka 40 kvadratmeter att nyttja, men blir det ännu fler grejer så kan vi säkert använda ännu större ytor. Det är behovet som får styra lite. 

Premiär i augusti

All inkomst loppisen inbringar ska gå till hjälpinsatser för Ukraina. 

– Ja, det ska det göra oavkortat. 

Premiären blir den 5 augusti och därefter kommer man att ha öppet åtminstone fyra lördagar till att börja med.

– Det kommer vara väldigt blandat med grejer. Både stora och små möbler, kläder, leksaker, porslin och husgeråd i allmänhet. 

När ska du ned till Ukraina nästa gång?

– I oktober är tanken att nästa resa blir. Det är lite löst planerat, men eventuellt blir det en buss till. Jag har klart med en chaufför som kan köra och tanken är att vi ska gå längre in i Ukraina den här gången och ta oss mot Kiev och närliggande områden. Där ska vi själva lämna ut det vi inte lämnar av vid lägret.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: