Annons:

Sök

Annons:

Fin nyhet när Carita utvecklar spöksmyget i Gästgivarehagen

Om en dryg månad är det dags för nytt spöksmyg i Gästgivarehagen, och nu presenterar arrangören Carita Thörn en fin nyhet. Foto: Arkivbild

Fin nyhet när Carita utvecklar spöksmyget i Gästgivarehagen

I många år har Carita Thörn samlat in stora summor till organisationen Min Stora Dag. Det kommer hon fortsätta med, men nu ska pengarna också ge ett svårt sjukt barn med kopplingar till trakten sin egen önskedag. Det är en av nyheterna när årets spöksmyg arrangeras om en dryg månad.

Annons:

Under de senaste åren har Vimmerbybon Carita Thörn samlat in flera hundratusen kronor till organisationen Min Stora Dag.

2021 sa hon att det var sista gången hon skulle arrangera spöksmyg i Gästgivarehagen i Vimmerby, en av de stora intäktskällorna, men så blev det verkligen inte. Över 500 personer kom, och trycket på en fortsättning var stort. 2022 blev det ny succé och till höstens evenemang, som går av stapeln den 31 oktober mellan klockan 18 och 20, väntar en ännu större satsning och en fin nyhet.

Utvecklar i stället för avvecklar

– Jag har tänkt avveckla så mycket som möjligt, men det går inget vidare för nu börjar jag ju utveckla i stället. Det är så härligt att veta att pengarna kommer barnen till godo, säger Carita Thörn.

– Vid årets spöksmyg om en dryg månad kommer vi som vanligt samla in pengar till Min Stora Dag, men vi ska också samla in pengar till ett svårt sjukt barn med kopplingar till trakten som vi tycker ska få en egen önskedag. Så den här dagen kallar vi ”Vår egen dag”, där pengarna som samlas in kommer delas mellan Min Stora Dag och det här barnets egen önskedag. Det ska bli en härlig dag för barnet och barnets familj. Det är den nya med spöksmyget i år.

Hyllar Vimmerby-företagen

Även arrangemangsmässigt kommer det bli lite större i år med försäljning, lotter och en del andra happenings. Grunden i evenemanget är så klart kvar, där barnen ska vandra runt i mörkret i Gästgivarhagen och leta läskiga figurer, får träffa tomten och kan lämna sina önskelistor.

– Vi jobbar lite hårdare med sponsorer i år, och jag måste säga att Vimmerby-företagen är fantastiska att ställa upp när det verkligen gäller. Vi har samlat in en rejäl summa, men självklart vill vi få in så mycket det bara går.

Hur går tankarna bakom ”Vår egen dag”?

– När vi skänker till Min stora dag är det många barn som får en liten del. Nu kände vi att vi även ville göra en egen grej, så vi verkligen ser ett barn och att vi får lämna över till ett barn som många i trakten kanske känner och är nära.

– Tanken är sedan att spinna vidare på detta, så att vi nästa år gör det möjligt för Vimmerbyborna att nominera ett barn med en svår diagnos som man tycker ska få en egen speciell dag fylld med upplevelser, säger Carita Thörn.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: