Annons:

Sök

Annons:

Summan dubblas när dagskassor skänks till Världens Barn

I morgon, lördag, går alla Erikshjälpen Second Hands dagskassor till Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn. Butikschefen Peter Magnusson hoppas på ett bra resultat. Foto: Lotta Madestam

Summan dubblas när dagskassor skänks till Världens Barn

Erikshjälpen Second Hands alla butiker skänker lördagens dagskassor till Världens Barn. Nytt för i år är att Akelius Foundation dubblar summan som samlas in under oktober. 
– Jag tror att det kommer bli en bra dag, säger Peter Magnusson, butikschef på Erikshjälpen i Vimmerby. 

Annons:

För 26:e året i rad bidrar Erikshjälpen till Världens Barn-insamlingen. I morgon, lördagen den 7 oktober, skänker de 60 fysiska butikerna runt om i Sverige och även e-handeln sina dagskassor till insamlingen. 

Vimmerbybutiken är i vanlig ordning med i insamlingen. Förra året sålde butikerna för drygt 3,4 miljoner kronor. 

– Vi hoppas på en ännu bättre siffra i år. Den bästa noteringen är från 2019. Fjolårets siffra var i paritet med det vi hade 2019, säger Peter Magnusson, butikschef på Erikshjälpen i Vimmerby. 

Dubbelt upp vid årets insamling

Nytt för i år är att Akelius Foundation dubblerar alla pengar som kommer in under oktober månad. För varje hundralapp som samlas in kommer stiftelsen skänka ytterligare en hundralapp. 

– Akelius Foundation har åtagit sig att dubblera samtliga gåvor som kommer in till Radiohjälpens insamlingskampanj.

Vad har du för uppmaning till Vimmerbyborna?

– Vi är jättetacksamma för att Vimmerbyborna hörsammar Världens Barn. Det är en svår tid vi lever i nu och det är också en svår tid för privatekonomin. Det är inte lätt för alla att skänka, men vi är tacksamma för alla som bidrar. Vi har fått in fina gåvor som vi är jättetacksamma för. 

Peter Magnusson är nöjd med starten i de nya lokalerna.

– Vi ligger på plus 20 procent sedan vi öppnade i de nya lokalerna i december förra året. Den nya klädavdelningen har en stor del i det plus att vårt nya café är mycket populärt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: