Annons:

Sök

Annons:

Nu har Kenny hämtat hjälpmedel hos kommunen:

Kenny Fransson har nu hämtat hjälpmedel hos kommunen, som han ska ta med på sin nästa resa till Ukraina. Här är han tillsammans med Anders Brunegård (KD) i socialnämnden. Foto: Privat

Nu har Kenny hämtat hjälpmedel hos kommunen: "Betyder mycket"

Diskussionen har pågått länge. Nu har Kenny Fransson hämtat den första omgången av uttjänta hjälpmedel inför sin resa till Ukraina den 15 oktober.
– Det kommer betyda mycket, säger eldsjälen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under lång tid har Kenny Fransson försökt få till ett samarbete med kommunen, där han kan ta uttjänta hjälpmedel till det krigsdrabbade landet.

Socialnämnden meddelade vid sitt senaste sammanträde att man tagit beslut om att det var möjligt. Att sända iväg hjälpmedel, som annars skulle kasseras, går till ett land utanför EU men inte inom EU.

– Kenny och jag har nära kontakter och han har inkommit med en förfrågan om att få ta hand om uttjänta rullatorer, toastolar och så vidare. Det finns jättestora behov av det här i Ukraina, men man har stött på en del formella hinder kring lagar som styr detta. Vi har diskuterat det och har Lars (Sandberg) som är expert på hjälpmedel, säger Anders Brunegård (KD), som sitter i nämnden. 

I fredags var Kenny Fransson och hämtade den första omgången med hjälpmedel inför sin nästa resa till Ukraina. Dit åker han den 15 oktober. 

– Det är duschstolar, toalettstollar, pottstolar, rullatorer och kryckor. Det finns ett bäst före-datum på dem och leverantören törs inte garantera säkerheten efter det, säger Kenny Fransson.

Ska göra om det

Det gäller även om det är fullt fungerande hjälpmedel.

– En del kan ha stått i något lager och knappt använts. Nu har jag med tio till 15 pott- och duschstolar, närmare tio rullatorer och fem par kryckor. Det är jättebra och saker man har efterfrågat i Ukraina. Jag har också köpt en eloped som jag har tänkt att ge till någon som förlorat ett ben där nere. Tanken är att stå på någon form av torg i Ukraina och dela ut, säger han och fortsätter:

– Jag vet redan nu att det kommer betyda mycket. Jag ska åka till sjukhus och lämna över vissa saker, för en del kan man inte släppa i händerna på vem som helst. 

Tanken är att eldsjälen ska kunna hämta uttjänta hjälpmedel fler gånger.

– Det är redan uppgjort att det här blir kontinuerligt. Jag tror det blir oftare än inför varje resa också.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: