Annons:

Sök

Annons:

ALV MÅNGMILJONSATSAR NÄSTA ÅR – HÄR ÄR MILJÖN SOM FÅR JÄTTELYFT

Joacim Johansson är glad över satsningen på Mattisborgen. Foto: Simon Henriksson

ALV MÅNGMILJONSATSAR NÄSTA ÅR – HÄR ÄR MILJÖN SOM FÅR JÄTTELYFT

Astrid Lindgrens Värld storsatsar 2024. Nu har man tagit ett investeringsbeslut på att i princip fördubbla antalet sittplatser i Mattisborgen.
– Det kommer skapa mycket mer förväntningar och wow-känsla, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Planerna har Astrid Lindgrens Värld lyckats hålla internt. Nu står det klart att man investerar 30 miljoner kronor i ett jättelyft i Ronja Rövardotters miljö. 

Det handlar om närmare en fördubbling av antalet publikplatser i Mattisborgen. 

– Utgångsläget är att göra hela "caset" genom att utöka platserna, låta projektet växa och lyfta hela upplevelsen. Det ska bland annat bli en ny borgmur och ett helt annat förstaintryck. Det ska skapa mycket mer förväntningar och wow-känsla, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Astrid Lindgrens Värld bygger till 550 sittplatser. Satsningen ska vara genomförd redan till öppningen nästa år.

– Totalt blir det 1 200 platser efter ombyggnationen så det är rätt nära en fördubbling. Det ska stå klart den 17 maj, så det är snabba ryck som gäller. Borgen blir rätt intakt som den är, men allt runt omkring får ett ansiktslyft. Det blir nya toaletter där uppe under gradängen, precis som vid Villa Villekula. Vi ser att det är ett lämpligt sätt att nyttja yta. Det blir också en uppfräschning av spelplatsen, där skådespelarna spelar teater. 

Utökad upplevelse

Joacim Johansson har inte velat berätta något om satsningen tidigare.

– Hade styrelsen sagt nej till idén, så hade det inte blivit så roligt. Så vi har hållit det väldigt internt, men nu har styrelsen tagit beslutet. Vi har jobbat på det rätt länge och Mattisborgen har varit uppe på agendan över potentiella utvecklingsmöjligheter ett tag. 

Vd:n hoppas nu att det här ska innebära en utökad upplevelse för besökaren.

– Jag är jätteglad för att styrelsen gick på det här förslaget att nästan fördubbla antalet sittplatser. Det är en enorm gästnytta i det samtidigt som det lyfter upplevelsen. Mattisborgen invigdes 2011 och det var dags att den fick en ansiktslyftning.

Under våren 2024 ska även Villa Linnéa, en helt ny restaurang, stå klar. 

– Vår budget för 2024 antogs och det var inga konstigheter. Vi har haft ett bra år och ser att vi ska kunna attrahera lika många gäster framåt. Vi är ett attraktivt besöksmål.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: