Annons:

Sök

Annons:

Ännu en enhet inom demensomsorgen stjärnmärkt

Enheten Borghaga A har blivit stjärnmärkt. Foto: Vimmerby kommun

Ännu en enhet inom demensomsorgen stjärnmärkt

Ytterligare en enhet inom demensomsorgen i kommunen har blivit stjärnmärkt. Det rör sig om Borghaga A. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Vimmerby kommun jobbar för att alla enheter inom demensvården i kommunen ska bli stjärnmärkta. Det handlar om en utbildningsmodell från Svenskt Demenscentrum, som ska ge medarbetarna kunskap och verktyg att arbeta mer personcentrerat. 

Utbildningen vänder sig till anställda inom vård- och omsorgsboende samt hemtjänst. 

– Att jobba personcentrerat handlar om att se individen och inte sjukdomen. Att se och lyssna till personen, se till att han eller hon får en meningsfull vardag och får vara delaktig i sin vård. Det personcentrerade arbetssättet är a och o inom demensvård, säger Kitty Karlsson, som är stjärninstruktör, i pressmeddelandet.

Omprövas varje år

Kitty Karlsson arbetar tillsammans med Kristina Skarhed för att utbilda de anställda inom kommunens demensvård i det personcentrerade arbetssättet. Nyligen fick medarbetarna på Borghaga A sin stjärnmärkning. 

– När minst 80 procent av personalgruppen genomfört utbildningen och arbetar utifrån modellen blir arbetsplatsen stjärnmärkt, berättar Kristina Skarhed.

Stjärnmärkningen omprövas sedan varje år. Även nyanställda behöver därför utbildas, för att märkningen ska kunna behållas. Gruppen ska också aktivt jobba med olika typer av förbättringsarbete. 

– Utbildningen har varit spännande och bra. Det är bra att bli påmind om hur viktigt det personcentrerade arbetssättet är, säger Elisabeth Hammar, som är en av medarbetarna som genomfört utbildningen. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: