Annons:

Sök

Annons:

SÅ BLIR HYRORNA I VIMARHEMS JÄTTESATSNING

Nu står det klart hur hyresnivån blir vid Uven. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

SÅ BLIR HYRORNA I VIMARHEMS JÄTTESATSNING

Det närmar sig inflyttning i Vimarhems storprojekt Uven. Totalt byggs 32 lägenheter och nu är hyresnivån färdigförhandlad.

Annons:

Efter att frågan diskuterats i många år satte det kommunala bostadsbolaget Vimarhem till slut ned foten och tog beslut om att bygga nya hyreslägenheter i centrala Vimmerby. 

Valet föll på Uven mitt i de centralaste delarna av Vimmerby. Projektet har pågått för fullt sedan hösten 2022 och nu närmar det sig inflyttning. 

Totalt är det 32 lägenheter som byggs på kvarteret Uven. Det rör sig om 14 stycken trerummare, lika många tvårummare och fyra stycken ettor. Treorna är på 70 kvadratmeter, tvåorna på 55 kvadratmeter och ettorna på 30 kvadratmeter. 

Inflyttning i april planeras

De två husen har tre våningar från Kampgatan sett och fyra våningar från innergården. Husen värms upp av fjärrvärme och det är solceller på taken. I samtliga lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheterna ska vara inflyttningsklara under första kvartalet 2024. Vimarhems plan är att man ska kunna flytta in den 1 april nästa år. Nu har Vimarhem också kommit överens med Hyresrättsföreningen om hyresnivåerna. 

Magnus Danlid (C), ordförande i det kommunala bostadsbolaget, har tidigare varit inne på att många är intresserade av lägenheterna – men att hyresnivån förstås har en avgörande roll.

– Det är tufft att få ihop kalkylen för oss och så har det alltid varit vid nybyggnationer. Vi måste få in en hyra som täcker våra kostnader, men det måste också vara en hyra som människor som bor i Vimmerby är beredda att betala. Det finns brytpunkter åt båda håll, har han kommenterat tidigare. 

Så blir hyrorna

Nu står det klart att hyrorna kommer variera från 5 700 kronor i månaden för ettorna upp till 11 600 kronor i månaden för de dyraste treorna. Tvåorna ligger på 8 595 kronor. Det finns även treor för 11 100 kronor respektive 10 800 kronor i månaden.

Enligt tidigare uppgifter väntas det stora projektet landa på 75 miljoner kronor för det kommunala bostadsbolaget.

Vår tidning hoppas få en intervju med Vimarhems vd Johan Oléhn senare i dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: