Annons:

Sök

Annons:

Lagom till premiären av nya serien – ALV investerar 30 miljoner i miljön

Ronja Rövardotters miljö får ett jättelyft 2024. Foto: Pressbild

Lagom till premiären av nya serien – ALV investerar 30 miljoner i miljön

Som vår tidning kunde berätta redan i oktober görs en storsatsning på Ronja Rövardotters miljö i parken 2024. Totalt investerar Astrid Lindgrens Värld 30 miljoner kronor. 

Annons:

Planerna, som Astrid Lindgrens Värld lyckats hålla internt tidigare, kunde vår tidning avslöja redan i oktober. Nu släpper Astrid Lindgrens Värld fler detaljer om storsatsningen 2024. 

Då utvecklas Mattisborgen och borgsområdet till den kommande säsongen. Totalt lägger ALV 30 miljoner kronor på att lyfta miljön. Satsningen ska innebära att upplevelsen förbättras och antalet sittplatser närmare fördubblas. Dagens 650 sittplatser ska bli hela 1 200 platser. 

– Jag är väldigt glad över att vi nu äntligen tagit steget att förbättra ett av våra mest älskade områden i Astrid Lindgrens Värld. Gästerna kommer känna igen miljöerna som vi bygger upp delvis från nya filmatiseringen även om vi alltid utgår från boken när vi skapar miljöerna i parken, säger Joacim Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld, i dagens pressmeddelande. 

Men redan i oktober berättade han om förväntningarna på storsatsningen. 

– Utgångsläget är att göra hela "caset" genom att utöka platserna, låta projektet växa och lyfta hela upplevelsen. Det ska bland annat bli en ny borgmur och ett helt annat förstaintryck. Det ska skapa mycket mer förväntningar och wow-känsla. Det ska stå klart den 17 maj, så det är snabba ryck som gäller. Borgen blir rätt intakt som den är, men allt runt omkring får ett ansiktslyft. Det blir nya toaletter där uppe under gradängen, precis som vid Villa Villekula. Vi ser att det är ett lämpligt sätt att nyttja yta. Det blir också en uppfräschning av spelplatsen, där skådespelarna spelar teater, berättade Joacim Johansson då.

Serien har köpts upp

Nyheten kommer ungefär samtidigt som det står klart att strömningstjänsten Netflix köpt rättigheterna till den nya serien om Ronja Rövardotter från krisande Viaplay. Serien kommer att få premiär under 2024. 

"Astrid Lindgrens berättelse om Ronja Rövardotter såg dagens ljus 1981, och är sedan dess en älskad klassiker och ständig favorit hos både barn och vuxna. Under 2024 får den nya storsatsningen om Ronja Rövardotter premiär på strömningstjänsten Netflix.I Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är företagsledningen övertygad om att Ronja Rövardotters popularitet kommer öka ännu mer i och med den nya filmatiseringen", skriver ALV i pressmeddelandet.

Den 17 maj slår ALV upp portarna till parken för en ny säsong.

HÄR kan du läsa vår tidigare artikel om satsningen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: