Annons:

Sök

Annons:

HAN FÅR TUNGA CHEFSPOSTEN FÖR FLERA KOMMUNER

Kommunalförbundet Itsam har fått en ny förbundsdirektör. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

HAN FÅR TUNGA CHEFSPOSTEN FÖR FLERA KOMMUNER

Tidigare i år stod det klart att Itsams chef Henrik Remmerfelt skulle lämna sitt uppdrag av personliga skäl. Nu har direktionen för Itsam utsett en ny förbundsdirektör. 

Annons:

Remmerfelt meddelade i april att han skulle lämna sin tjänst och blev kvar tills i början av augusti. Då tillträdde konsulten Peter Wallentin som interim chef för verksamheten. Wallentin skulle bli kvar som chef för verksamheten till och med februari 2024. 

Kostaden för Itsam blir 200 000 kronor under perioden. 

Nu är det klart vem som blir ny förbundsdirektör för kommunalförbundet Itsam. 

Det rör sig om Robert Dahlberg som direktionen utsett nu i mitten av december. Dahlberg har arbetat som teknisk chef på Itsam sedan 2018. 

Under den närmaste tiden kommer Robert Dahlberg att arbeta tätt tillsammans med den nuvarande tillförordnade förbundsdirektören Peter Wallentin. Detta för att han på bästa sätt ska kunna ta vid det pågående förändringsarbete med Itsams process- och tjänsteutveckling som pågår.

Han tillträder sin nya tjänst i mars 2024. 

– Vi ser fram emot att ha Robert som ny förbundsdirektör. Robert har bra intern bakgrundskundskap och har varit högst delaktig i den förändringsprocess vi inlett under hösten för att få ett ännu starkare medlemsförbund, säger Jacob Käll (C) i ett uttalande. 

Utöver Vimmerby ingår även Boxholm, Ydre, Ödeshög och Åtvidaberg i kommunalförbundet. Även Kinda, som ska träda ur samarbetet, ingår fortfarande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: