Annons:

Sök

Annons:

Elin och Hugo gör röster i SVT:s nya jultradition – efterlängtad premiär i dag

SVT startar julfirandet med en ny Astrid Lindgren-satsning som har premiär i dag på julafton. Hugo Thalin och Elin Cederholm från Vimmerby har gjort rösterna till Emil respektive Ida i delen som handlar om Emil i Lönneberga – snöbollskriget i Katthult. Foto: Ossian Mathiasson

Elin och Hugo gör röster i SVT:s nya jultradition – efterlängtad premiär i dag

Julafton är en dag många längtar till och nu är den efterlängtade dagen här. För Elin Cederholm, 13, och Hugo Thalin, 11, har väntan på årets julafton varit extra lång. Det är först nu de får höra sina egna röster i SVT:s nya jultradition ”Jul med Astrid Lindgren”.

Annons:

I år får julafton en ny tradition som baseras på Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelser. 

SVT introducerar ett sprillans nytt julprogram som tar plats i SVT1:s julaftonstablå vid två tillfällen. Först klockan 9.00 på julaftonsmorgon och sedan klockan 14.00 strax före Kalle Anka. 

Den nya julspecialen innehåller både klassiska och nyanimerade berättelser och ambitionen är att det ska vara ett årligt återkommande inslag i SVT:s julutbud. 

Lustig-Gök, vars röst görs av Olof Wretling, tar tittaren på en resa genom Astrid Lindgrens mest kända karaktärer och platser.

Här kan du höra Hugo och Elins röster

Ett tips är att lyssna extra noga på rösterna i den nyproducerade, animerade tappningen av Emil i Lönneberga och snöbollskriget i Katthult.

Hugo Thalin, 11, och Elin Cederholm, 13, från Vimmerby gör rösterna till Emil respektive Ida. 

– Vi spelade in våra röster till programmet i december förra året och det har vi fått hålla hemligt i över ett år, säger Hugo Thalin. 

Det var i augusti förra året som Hugo Thalin och Elin Cederholm skickade in röstprov till programmet och fick några veckor senare besked om att de hade blivit utvalda till att göra rösterna. 

– Jag blev så himla glad när jag fick beskedet, säger Hugo Thalin. 

– Det var också då vi fick reda på att vi inte fick säga det till någon. Det har inte varit jätteroligt att hålla det hemligt i över ett år. Flera av mina kompisar frågade vad jag skulle göra i Stockholm och jag fick ljuga för dem, säger Elin Cederholm. 

Vad var det som fick dig att skicka in ett röstprov?

– ALV skickade ut information till alla barnskådespelare om att man kunde skicka in röstprov. Jag tänkte att det inte är jättestor chans att man kommer med, men det skadar inte att söka. Man visste inte från början vad det skulle bli, men när jag väl fick veta att jag skulle göra rösten till Ida hamnade jag i chock, säger Elin Cederholm. 

Inspelning i studio i Stockholm

Hugo och Elin åkte upp varsin dag till dubbningsföretaget Eurotroll stationerat i Stockholm och spelade in rösterna i studiomiljö. 

Vimmerbyungdomarna fick på plats i inspelningsstudion ta del av en skissanimation med monotona röster och hade i uppdrag att prata efter en slinga som de hade framför sig. 

– Man fick sitta i liten studio med mikrofon och ett par stora hörlurar på sig och såg personerna i produktionen genom en glasruta. Vad man skulle säga hörde man genom hörlurarna och det var bara att försöka leva sig in i rollen som Ida, säger Elin Cederholm. 

Hur var det?

– På förhand var jag både nervös och taggad och jag tycker att det gick väldigt bra, säger Elin Cederholm. 

– Jag trodde att det skulle vara svårt, men det var inte så farligt. Det var bara att leva sig in i rollen, säger Hugo Thalin.

Premiär för programmet i dag

Hugo och Elin har, precis som övriga Sverige, ingen aning om resultatet och utformningen på programmet. 

– Det har kommit en trailer och där hör man Hugos skratt när hans karaktär, Emil, kastar iväg en snöboll. Man ser inte så mycket av vad som händer i Emil-delen, säger Elin Cederholm. 

I dag har det nya, återkommande tv-programmet premiär. Hugo Thalin och Elin Cederholm har fullt förståeligt längtat extra mycket efter att det ska bli just den här dagen. 

– Jag är bara taggad och sedan är man självklart nervös då man inte vet hur det låter, säger Elin. 

SVT:s tanke är att programmet ska bli en julaftonstradition som sänds varje år. 

– Tänk om man sitter där om 50 år och kan säga att det där är min röst. På något sätt är det svårt att föreställa sig, säger Elin Cederholm 

– Jag kommer gå och prata om det här hela livet, säger Hugo Thalin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: