Annons:

Sök

Annons:

Jennie om att lämna Kulturskolan:

Jennie Leander Lilja lämnar snart sin tjänst som chef för Kulturskolan.

Jennie om att lämna Kulturskolan: "Med sorg i hjärtat"

I måndags meddelade Jennie Leander Lilja sina medarbetare på Kulturskolan att hon sagt upp sig. En ny tjänst på folkhögskolan väntar.
– Jag försöker göra bokslut för mig själv. Jag har haft helt fantastiska år på Kulturskolan, säger hon.

Annons:

2009 började Jennie Leander Lilja som danslärare på Kulturskolan. Under pandemiåret 2020 blev hon chef för hela verksamheten. Efter tre och ett halvt år som kulturskolechef säger hon nu adjö. 

Under måndagen berättade Jennie Leander Lilja att hon sagt upp sig för medarbetarna på Kulturskolan. 

– Det är en stor del av mig själv, så det känns helt absurt på ett sätt. Jag är så sjukt tacksam för att jag har fått vara med om så mycket och haft så otroligt roligt. Det har varit världens bästa jobb, så det är verkligen med blandade känslor, säger hon. 

Hon har varit väldigt tudelad inför beslutet. 

– Jag tänker på alla elever och alla kollegor jag har haft under de här åren. Det känns väldigt vemodigt, sorgligt och fint att göra. Jag har varit med och byggt upp den här verksamheten, så känslorna är väldigt blandade. Jag försöker göra bokslut för mig själv och jag har verkligen haft fantastiska år på Kulturskolan. Det har varit väldigt fritt kring att utveckla både verksamheten och mig själv genom jobbet. 

Vad är det som ändå gör att du lämnar?

– Delvis är det omständigheterna. Jag fick en jättefin möjlighet från folkhögskolan och det kändes för spännande för att inte testa. Man lär sig mycket nya saker hela tiden och som chef har jag lärt mig nya saker för jämnan. Det här är ytterligare ett sätt att lära mig nytt. 

"Med sorg i hjärtat"

Så trots den stora kärlek hon känner till sitt nuvarande jobb var utmaningen för stor för att tacka nej.

– Det är så det är i livet. Det finns sjukt många kompetenta, ambitiösa och drivna lärare på Kulturskolan. Det är ett gäng med en otrolig förmåga. Någonstans känner jag att det är så fint att se. Är det någon gång man ska lämna, så är det nu när allt funkar så himla bra. Jag har full tillit till dem alla. 

Hur var det att berätta för medarbetarna?

– Det var väldigt tungt. Jag har trivts så otroligt bra med mina kollegor och det är verkligen ett supergäng. Den som kommer efter mig får garanterat ett toppenjobb. Så det är med sorg i hjärtat jag gör det här och det kanske säger en del om mig själv. Jag lägger ned min själ i det jag gör. 

Blir biträdande skolledare

Om sitt nya arbete på folkhögskolan vill hon inte säga för mycket i det här skedet. 

– Jag kommer att vara biträdande skolledare och ha personalansvar, men även jobba som lärare. Alla detaljer är inte helt spikade ännu, då det är så pass färskt.

20 mars är brytpunkten.

– Folkhögskolan är vår samarbetspartner på Kulturskolan och vi är måna om att det ska bli bra för båda parter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: