Annons:

Sök

Annons:

Soowik har tagit ned skyltarna: ”Obefogad kritik”

Rein Soowik, till höger, i synnerhet och Centerpartiet i allmänhet fick hård kritik av Johan Hemmingsson. Till vänster centerpartisterna Magnus Danlid och Ingela Nilsson Nachtweij. Foto: Simon Henriksson

Soowik har tagit ned skyltarna: ”Obefogad kritik”

Johan Hemmingsson gick hårt åt Rein Soowik och Centerpartiet efter att Soowik gjort en motionsslinga på Hemmingssons fastighet. Soowik har nu plockat ned skyltarna.
– Det var obefogad kritik som byggde på en missuppfattning, säger han.

Annons:

Entreprenören Rein Soowik anlade motionsspåret Arlarundan på Johan Hemmingssons mark. Det fick fastighetsägaren att reagera kraftigt och i ett brev krävde han att skyltarna skulle plockas ned.

Det har nu gjorts.

– Det är helt obefogad kritik. Det var ingen vandringsled, utan det skulle bli en gångväg längs med diket. Det var tre pilar uppsatta på Hemmingssons mark och de är nu nedplockade, säger Soowik. 

"Fick en jäkla publicitet"

I maj lämnade Soowik, som är fullmäktigeledamot för Centerpartiet, in en motion om fler vandringsleder i kommunen. I motionen föreslår han ”Arlarundan” och ”Åbrorundan”.

– Jag har inte hört ett ljud från kommunen om motionen, men jag tycker att det är bra att det blev så här för då fick frågan en jäkla publicitet. Det påminner mycket om motionen jag lade om Sagobyn 1979. Då var det också ett jäkla liv, men det blev ju bra till slut.

 "Invigde den aldrig"

För en tid sedan gick flera centerpartister den sträcka som Soowik dragit över Hemmingssons mark.

– Men vi invigde aldrig Arlarundan och det blev fel i en artikel som ledde till det här missförståndet. Det vi gjorde var att jag visade den tilltänkta Arlarundan, men vi invigde den aldrig.

Du och Hemmingsson är överens?

– Ja, det är frid och fröjd. Vi är helt överens.

Varför kontaktade du inte Hemmingsson innan du drog leden?

– Det är ingen vandringsled, utan det är upp till kommunen att ta kontakt med Hemmingsson när det är dags att skapa en gångväg. Min tanke nu är att belägga en gångväg framför Arla i stället för bakom och jag ska fortsätta att prata med kommunen om det. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: