Annons:

Sök

Annons:

Populära marknaden växer och flyttar till större lokaler i Vimmerby

Johanna Krantz, Emma Blixt, Sara Rundberg Green och Linda Ogebrink står bakom begagnatmarknaden som flyttar från folkhögskolan till Mässhallarna i år. Foto: Privat

Populära marknaden växer och flyttar till större lokaler i Vimmerby

Efter flera lyckade begagnatmarknader i gymnastiksalen på Vimmerby folkhögskola flyttas det växande evenemanget till större lokaler i helgen. 
– Vi kommer vara på Mässhallarna på lördag och söndag, säger Emma Blixt, en av fyra arrangörer bakom populära konceptet.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Emma Blixt, Johanna Krantz, Linda Ogebrink och Sara Rundberg Green bjuder två gånger per år in till begagnatmarknad av barnprylar i Vimmerby och har hållit på sedan 2017. 

Nu till helgen är det dags för ett nytt försäljningstillfälle där man som köpare kan hitta allt som har med barn att göra. 

Efter att ha arrangerat samtliga marknader i folkhögskolans gymnastiksal utvecklas konceptet med en flytt till Mässhallarna i år. 

– Vi växer och flyttar till större lokaler. På folkhögskolan fick vi plats med max 70 säljare och nu har vi dubblerat antalet säljare till 140, säger Emma Blixt. 

Planerade för flytt innan pandemin

Strax före coronapandemin 2020 hade de fyra vännerna planer på att flytta konceptet till Mässhallarna. 

– Allt var förberett och klart, men vi fick ställa in evenemanget två veckor innan det var dags. När vi väl startade upp igen efter pandemin kände vi att vi inte kunde göra det för stort och bestämde oss för att gå tillbaka till folkhögskolan och få igång det igen, säger Emma Blixt. 

Intresset för höstens marknad var jättestort. De tog in 70 säljare och tvingades säga nej till 45 säljare. Det blev den hittills bästa marknaden med en försäljningsökning på 25 procent i jämförelse med våren 2023. 

– Vi kände efter höstens marknad att det är dags att flytta den här marknaden till Mässhallarna. Det var så många som ville vara med och sälja och vi fick säga nej till så många. Om det är någon gång vi ska satsa så är det nu. 

Konceptet går ut på att säljarna lämnar in sina saker till arrangörerna som sedan sköter om försäljningen.

– Säljarna kommer med sina grejer på fredag eftermiddag när vi har förberett allt annat i lokalen som vi får tillgång till på fredag. Vi känner att vi ligger i fas och kan inte göra så mycket nu. Vi kommer ha sex kassor igång under lördagen och söndagen. 

"Tror att det blir jättebra"

Flytten innebär också att arrangörerna kan göra ett större evenemang med fika, mat och aktiviteter. 

– Vi är jättespända och tror att det blir jättebra och något helt annat än tidigare år. Det kommer vara annorlunda på så sätt att det blir fikaförsäljning inne i lokalen och man har möjlighet att sitta ner och fika. Det blir lite mer än att man går in och ut från lokalen och får ta fika på stående fot. Vi tänker att det blir en bättre upplevelse inomhus. 

Parallellt med begagnatmarknaden kommer Body Gym & Relax anordna öppet hus i grannbyggnaden. 

– Vi pratade med dem och frågade om de inte skulle passa på och ha öppet hus nu när det kommer komma ner massa folk här. Det ska bli spännande att se hur det går och det är svårt att veta hur mycket folk det blir. Vi får göra en utvärdering efter helgen och se om det blev för stort, om vi mäktade med det och om vi ska tänka annorlunda till nästa gång. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: