Annons:

Sök

Annons:

Förra årets majblommesatsning får fortsättning:

Förra året blev det en succé. Nu satsar Malin Hamlin, Stadshotellet och Hudvårdskompaniet vidare år två. Foto: Privat

Förra årets majblommesatsning får fortsättning: "Svårt för många familjer"

Förra året satsade Vimmerbybon Malin Hamlin på ett afternoon tea-event till förmån för Majblomman tillsammans med Vimmerby Stadshotell och Hudvårdskompaniet. I år fortsätter de tre aktörerna – men med en brunch.
– Det är viktigt att hjälpa till, säger Malin Hamlin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 10 april startar årets försäljning av majblommor. Barn säljer då blommor för att hjälpa barn i ekonomisk utsatthet. Ett av tio barn lever i dag i ekonomisk utsatthet och nästan 120 år sedan grundandet är Majblomman en viktig spelare i att hjälpa barn som är i behov av det. 

Förra året satsade initiativtagaren Malin Hamlin på ett afternoon tea-event på Stadshotellet i Vimmerby tillsammans med just Stadshotellet och Hudvårdskompaniet.

Eventet sålde slut och inbringade 10 500 kronor till Majblommans verksamhet i Vimmerby. Malin Hamlin säger att det är många som undrat om det blir ett liknande event i år.

Det blir det om än något annorlunda. 

– Vi testade med afternoon tea förra året och i år testar vi brunch. Vi får se vilket koncept som passar bäst och i framtiden kanske man kan ha olika, berättar Malin Hamlin.

Priser skänkta

Hälften av kostnaden för brunchen går till insamlingen och dessutom ordnas ett lotteri för att den summan ska öka ytterligare. Där är alla priser sänkta av företagare som vill visa sitt stöd.

– Eftersom alla priser i lotteriet är skänkta så kan det gå oavkortat till ändamålet. Vi fick in 10 500 kronor förra året och det hoppas vi kunna slå det här året. Det fylls på med folk hela tiden, så vi hoppas kunna fylla eventet. Vi har runt 70 platser, så det är en ökning gentemot förra året.

Eventet äger rum den 20 april. 

– Hur mycket vi kommer samla in är svårt att säga, men vi hoppas att det blir mer än förra året. 

Kan bli årligt återkommande

Tankarna finns att det här ska bli ett återkommande event år efter år.

– Ja, om det blir bra så tänker vi det. Det är ett viktigt arbete och majblommeföreningen lokalt är beroende av att få in pengar. För behovet finns. 

Varför väljer ni att engagera på det här sättet?

– Det är fler familjer nu som upplever att levnadskostnaderna är väldigt dyra. Många familjer avstår fritidsaktiviteter och det är viktigt att barnen kan röra på sig och känna tillhörighet. Därför har vi engagerat oss. Vi har olika erfarenheter från våra uppväxter och vet hur det är att vända på varje krona. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: