Annons:

Sök

Annons:

FB Bostad vill bygga ännu fler lägenheter – så många handlar det om

Här ska FB Bostad bygga lägenheter – nu kan de också tänka sig att bygga ännu fler.

FB Bostad vill bygga ännu fler lägenheter – så många handlar det om

De 16 bostadsrätterna som FB Bostad ska bygga i området Stören i Vimmerby sålde slut på nolltid. Nu tittar det Göteborgsbaserade företaget på att bygga ytterligare tolv i anslutning till de 16.
– Vi skulle vilja sälja dem i april, maj nästa år, säger Henrik Lindblad, vd på FB Bostad.

Annons:

Bostadsbristen i Vimmerby är stor – det märktes ganska tydligt när Fastighetsbyrån lyckades sälja samtliga 16 nya bostadsrätter som FB Bostad ska bygga i Vimmerby nästan omgående. Ett 40-tal visade intresse. 

Nu vill FB Bostad bygga ännu mer i Vimmerby. 

– Vi brukar göra ett projekt i taget och det kommer vi att göra den här gången också. Men det är riktigt, det finns en fastighet till utöver Stören som vi är intresserade av, säger vd:n Henrik Lindblad.

Det handlar om en grannfastighet där FB Bostad tänker sig ytterligare tolv lägenheter. 

– Den är inte planlagd i dag, men vi har intresse av den. Det handlar i princip om samma närområde och där är vi intresserade av att bygga. Jag tror att vi siktar på tolv ytterligare.

Exakt vilken fastighet det handlar om vill Henrik Lindblad inte gå in på. 

"Vill inte ta ut något"

FB Bostad ser Vimmerby som en attraktiv stad att bygga i. 

– Vi hittade en bra produkt som vi jobbat jättemycket och som var till rätt pris. Det lyckades vi bra med. De visade sig vara attraktiva och att de var så attraktiva gör att vi tittar på ytterligare någon sådan produkt såklart. 

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby är Göteborgsföretaget intresserade av två tomter till utöver de här två. 

– Det kan vi vara, jag vill inte ta ut något. Vi kommer göra som den här gången, att vi tar ett projekt i taget. Men kan vi få bygga lägenheter i Vimmerby, hitta kontinuerliga affärer och se att det finns ett starkt intresse är vi självklart intresserade av mer.

Vill sälja till sommaren

Fortfarande är kommunen och begravningsbyrån inte helt överens. Det krävs att begravningsbyrån flyttar ut för att byggnationen ska kunna påbörjas vid Stören.

– Vår förhoppning är byggstart i början av nästa år. Det pågår intensiva förhandlingar mellan oss, kommunen och begravningsbyrån och jag är säker på att det går i mål snart. 

De tolv nya lägenheterna hoppas man också kunna sälja under 2018. 

– Till sommaren vill vi sälja, i april, maj någon gång. Men marken behöver planläggas och det behövs ett kommunalt beslut för det först.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: