Annons:

Sök

Annons:

Snövarningen förlängs av SMHI – stora lokala variationer

Kan det bli så här illa? Det får vi väl hoppas att det inte blir, men SMHI har förlängt varningen några timmar. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Snövarningen förlängs av SMHI – stora lokala variationer

Tidigare i veckan utfärdade SMHI en gul vädervarning i bland annat norra Kalmar län. Nu förlängs varningen i ytterligare några timmar. 

Annons:

SMHI utfärdade en gul vädervarning för snöfall för natten mot torsdag tidigare i veckan. Då medelade man att stora lokala variationer kunde förekomma och hur det ser ut på sina håll skiljer sig åt. 

Men nu förlänger SMHI varningen. Tidigare var det midnatt till 08.00 som gällde, men nu gäller den gula varningen fram till 11.00.

Områdena som berörs är utöver norra Kalmar län även ostligaste Västergötland, södra Örebro län, västra Östergötlands län samt nordöstra Jönköpings län.

"På en del platser kan det falla fem till tio centimeter totalt, kanske ännu lite mer, men på andra håll små eller inga mängder. Det är också osäkert hur mycket snö som lägger sig på vägarna då temperaturen på dessa under inledningen av snöfallet troligen kommer vara strax över noll grader, men väntas sjunka under fryspunkten i mån av ymnigt snöfall", skriver SMHI.

– Det som är oroväckande är att många har hunnit byta till sommardäck. På sina håll kommer det att vara vinterväglag och då ska man helst inte ge sig ut i trafiken om man har bytt till sommardäck, säger Linnea Rehn Wittskog, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: