Annons:

Sök

Annons:

Mästerkock-Lucas ställde upp – efter Urbans otaliga tomteinsatser

Lucas Eriksson, känd för sin medverkan i TV4-programmet Sveriges Mästerkock, ställde upp och serverade smakportioner när Urban Andersson och hans kollegor bjöd in till kvällsöppet tidigare i veckan. Foto: Ossian Mathiasson

Mästerkock-Lucas ställde upp – efter Urbans otaliga tomteinsatser

Carlenskogs Bygghandel hade kvällsöppet i torsdags. För att bjuda igen för alla gånger Urban Andersson ställt upp som tomte hos familjen Eriksson serverade Lucas Eriksson smakportioner på byggvaruhuset.

Annons:

Varje vår bjuder Carlenskogs Bygghandel in till en våraktivitet på sin anläggning för att kicka igång säsongen.

– Vi gör det för att försöka komma igång för säsongen. Vi städar upp, gör iordning anläggningen och tänker igenom vad vi ska ha den här sommaren och vad vi ska erbjuda. Vi plockar också hit leverantörer och har bra erbjudanden på vårt material. Vi har också några närliggande företag som är här och visar upp sin verksamhet, säger Urban Andersson, vd på Carlenskogs Bygghandel.

Carlenskogs har genom åren testat lite olika dagar och i år föll valet på en torsdag kväll.

– Vi vill visa upp verksamheten för att folk ska hitta hit, veta vad vi har att erbjuda och se att vi har ett gigantiskt sortiment, säger Urban Andersson och fortsätter:

– Vi kommer från en lugnare period och får inse att vi befinner oss i en lågkonjunktur. Vinterperioden är sämsta tiden och nu framöver går det igång. För oss är det en start på säsongen.

"Varit jultomte hos farmor i alla år"

Kvällsöppet fick celebert besök av Gullringsbördige kocken Lucas Eriksson, som är högaktuell efter sin medverkan i populära TV4-programmet Sveriges Mästerkock där han blev en tittarfavorit.

– Jag sa det förut och man vill inte skryta men vi är båda två från Gullringen och har nästan bott grannar. Det är alltid roligt om man har ett dragplåster, säger Urban Andersson.

Lucas Eriksson ställde upp och bjöd igen när han fick frågan från Urban Andersson.

– Det är jättekul att vara här och jag väljer med omsorg vart jag åker. När ”Ubbe” hörde av sig kände jag att det var givet med tanke på att han har ställt upp och varit jultomte hos farmor i alla år. Jag kunde inte säga nej, säger Lucas Eriksson och fortsätter:

– Det är roligt att visa upp vad jag gör, speciellt här i hemtrakterna. Det är lokala företag som jag framför allt värnar om. Jag får mycket förfrågningar och det finns att välja och vräka mellan.

Lucas Eriksson serverade smakportioner och hade med sig bananbiskvier.

– Jag bjöd på råbiff med tryffelmajonäs och diverse tillbehör samt kallrökt lax med pepparrotskräm, rom och dill för syns skull.

Café i Oskarshamn i sommar

I sommar ska Lucas Eriksson driva sommarcafé tillsammans med sambon Felicia Sandeen och svärmor och svärfar i småbåtshamnen i området Ernemar i Oskarshamn. Det görs i samarbete med Stigs Konditori som drivs av Lucas mamma och syster.

– Caféet öppnar den 18 juni och håller öppet i åtta veckor. O-Ringen arrangeras i Oskarshamns kommun under den här perioden och då får man bekänna färg eftersom det blir en start i området där vi har vårt café. Nästan allt är färdigt med leverantörer. Kak- och bullutbudet kommer från Stigs Konditori och vi kommer tillverka smörgåsar på plats i Oskarshamn.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: