Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Restaurang fräschar upp och förvandlar festlokal till spel- och lekhörna

Restaurang Prime håller i detta nu på och iordningställer den tidigare festlokalen i källaren till en spel- och lekhörna som ska aktivera både hotell- och restauranggäster i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Restaurang fräschar upp och förvandlar festlokal till spel- och lekhörna

Restaurang Primes tidigare nattklubbsdel på nedervåningen får nytt liv. Lokalen håller på att fräschas upp och förvandlas till en spel- och lekhörna. 

Annons:

Restaurang Prime publicerade för några veckor sedan ett videoklipp i en händelse på Instagram och informerade om att förändringar var på gång i den tidigare festlokalen på källarplan. Den tidigare nattklubbsdelen ska få nytt liv i form av en playground. 

Det blir shuffleboard, biljardbord, foosballbord och pingisbord i det ena rummet och möbler och lekhörna i det andra rummet.

– Lokalen har inte använts särskilt mycket även om shuffleboard, biljard och foosball har funnits i rummet. Det är nog ett tag sedan det användes fullt ut, säger Johannah Fredricson. 

Öppning i mitten av maj

Det Prime har gjort i lokalen är att ett företag har anlitats i syfte att måla om väggarna för att skapa en ljusare touch jämfört med de tidigare vinröda och bruna väggarna. En del småfix återstår innan spel- och lekhörnan öppnar i samband med premiären för kvällssommarsäsongen fredagen den 17 maj. 

– Det som återstår är att få hit pingisbordet och sedan ska jag möblera om och hitta strukturer för hela konceptet. Vi kommer i sommar ha en lekhörna för barn i och med att det är många barnfamiljer som kommer hit på somrarna. Vi hoppas att det blir många besökare och att vi kan fortsätta använda lokalen för företag, födelsedagskalas och kompisgäng i höst och vinter. Vi får se vilket format vi har det i så det går ge sig med tiden. säger Johannah Fredricson. 

Tanken är att spel- och lekhörnan kommer vara öppen för både hotell- och restauranggäster under sommarsäsongen. Vad som händer till hösten är inte klart. 

– Vi tänker att det ska vara möjligt att man ska kunna abonnera lokalen och komma i rörelse, men vi får göra en utvärdering efter sommaren för att se hur det har funkat. 

"Något mer att göra på kvällarna"

Det blir shuffleboard, biljardbord, foosballbord och pingisbord i ena rummet och möbler och lekhörna i andra rummet. 

– Vi kommer införskaffa oss en lekhörna där barnen har möjlighet att spela spel och rita. Det krävs samtidigt att man är så pass stor att man kan lämna mamma och pappa när man har ätit upp maten och blivit rastlös. Vi tycker att det är positivt att de får en plats att gå till.

Johannah Fredricson tillträdde rollen som restaurangansvarig på restaurang Prime i månadsskiftet januari-februari och har inget exakt svar på hur länge lokalen har stått outnyttjad.

– Under tiden som jag har varit här har vi inte haft någon verksamhet igång på nedervåningen. Det känns dumt att ha så här mycket yta outnyttjat när vi ändå har grejerna med bland annat biljard och shufflebord. 

Vad har du för förväntningar?

– Det jag tycker känns positivt är att hotellgästerna har något mer att göra på kvällarna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: