Annons:

Sök

Annons:

Här är resultatet från trafikveckan – så ser polisen på det

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Här är resultatet från trafikveckan – så ser polisen på det

Vecka 16 var det nationella trafikvecka. I hela landet genomförde polisen trafikveckan med inriktning på hastighet. Fokus låg på sträckor där det råder 60 till 90 kilometer i timmen. 

Annons:

Det totala resultatet för lokalpolisområde Västervik, som innefattar kommunerna Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Högsby samt Mönsterås, var 172 böter för hastighetsöverträdelser.

Totalt omhändertogs åtta körkort. I hela området var det två rattfyllerier. 

"Polismyndigheten har ett stort ansvar att delta i arbetet mot den så kallade nollvisionen. En viktig del i att minska antalet svårt skadade samt avlidna i trafiken sker genom att minska medelhastigheten. Detta är polismyndighetens i särklass viktigaste anledning till varför dessa nationella trafikveckor bedrivs som ett led i det arbetet", skriver polisen på sina sociala medier.

I lokalpolisområdet anser man att arbetet har fortskridit på ett tillfredsställande sätt.

"Dygn för dygn har information inhämtats om hur många kontroller som patrullerna utfört samt vilka mätbara resultat som dessa resulterat i. Hur många ordningsböter, körkortsomhändertaganden och givetvis även andra rapporterade brott", skriver polisen.

"Positiv trend"

25 av de 172 böter som utfärdades för överskriden hastighet låg i spannet sex till nio kilometer över rådande hastighetsbegränsning.

"Vad som är av stort intresse för ledningsgruppen i lokalpolisområde Västervik är att vi tidigare trafikveckor haft ett högre utfall av brott i trafiken sett till antal kontroller. Vi upplever denna trafikvecka en mycket positiv trend över att våra medarbetare rapporterar om att medborgarna håller hastigheten i en större utsträckning än tidigare trafikveckor. Vi kommer granska resultatet vidare, men det är tydligt att det brottsförebyggande arbetet ger en del av resultatet då flera medborgare har återkopplat med att de sett eller hört talas om den nationella trafikveckan. Vi är mycket stolta över de medarbetare som varit i tjänst denna vecka då de trotts ett knepigt väder och många andra uppdrag, trotts detta förtjänstfullt genomfört så många kontroller som de gjort. Ingen särskild resurs var uttagen för att hålla kontrollerna utan detta är genomfört av poliserna i yttre tjänst i vår linjeverksamhet", skriver polisen om insatsen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: