Annons:

Sök

Annons:

  • Vårmarknaden viktig för föreningen – lockar många besökare till bygden

    Körsbärskullens ekonomiska förening arrangerar återigen vårmarknad vid Pelarne gamla skola. Foto: Arkivbild, Johanna Karlsson

  • Vårmarknaden viktig för föreningen – lockar många besökare till bygden

    På marknaden kommer finnas möjlighet att träffa de båda alpackorna Therese och Karin, och getterna Strössel och Madicken från Månsarps gård i Pelarne. Foto: Privat

Vårmarknaden viktig för föreningen – lockar många besökare till bygden

Det är återigen dags för marknad på Körsbärskullen i Pelarne. För föreningen som äger den gamla skolbyggnaden är de återkommande marknaderna viktiga ben att stå på för att kunna driva föreningen vidare, och evenemangen brukar locka många besökare till bygden. Årets upplaga bjuder på alltfrån lokala livsmedel till hantverk och plantor. Den som vill kan även få prova på att klappa en alpacka, eller gå med get i koppel. 

Annons:

Det brukar bli välbesökta tillställningar när Körsbärskullens ekonomiska förening arrangerar marknader i den gamla skolan i Pelarne. 4 maj är det återigen dags, och till vårmarknaden kommer allt ifrån plantor och växter, till ull och lokala mathantverk kunna köpas. De senaste gångerna har marknaderna besökts av ungefär 400 personer. 

Att satsa på marknader har blivit ett sätt att dra in pengar till föreningen, samtidigt som man gör något för bygden, menar Caroline Hemmingsson, en av eldsjälarna i föreningen, och ansvarig för marknaden.

– Det här är en del i årshjulet för att få skolan att gå runt. Fikat och loppisen brukar dra in en del pengar till föreningen under marknadsdagarna. Och så vill man ju att det ska hända saker såklart. Det är jättetrevligt när det händer saker i bygden, säger hon.

Särskilt fokus på plantor

Både vår- och höstmarknaden har ett särskilt fokus på lokala producenter och hantverk. Under vårmarknaden blir det särskilt fokus på plantor.

– På våren blir det lite mer växtmarknad, och vi försöker få med folk som säljer lite plantor. 

Ett femtontal utställare är bokade till marknaden. 

– Det är lokala matproducenter, trähantverk, konfektyr, trähantverk, barnkäder och plantor. Det kommer finnas bivaxprodukter, ull och återbrukade väskor, och så har vi en ny utställare – Marie H Edergren som är pelargonexpert. Man kommer även kunna köpa korv och fika, och besöka vår loppis i skolans källare. 

Klappa alpackor och getter

Till marknaden kommer även ett gäng hedersgäster, nämligen alpackorna Therese och Karin, och getterna Strössel och Madicken som kommer från gården Månsarp i Pelarne. 

– Man får klappa dem, och de kommer gå i koppel. Alpackorna är behandlingsdjur som bland annat besökt äldreboenden, så de är vana vid människor, säger Caroline. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: