Annons:

Sök

Annons:

Skolkök i kommunen får anmärkning efter inspektion

En avvikelse upptäcktes när miljö- och byggnadsnämnden gjorde en inspektion av skolköket på Tuna skola. Foto: Genrebild, MostPhotos

Skolkök i kommunen får anmärkning efter inspektion

När Miljö- och byggnadsnämnden gjorde en oanmäld kontroll av skolköket på Tuna skola i början av april konstaterades en avvikelse som behöver åtgärdas. 

Det var den tionde april som kommunens livsmedelsinspektör gjorde en planerad men oanmäld kontroll av skolköket på Tuna skola. Vid inspektionen konstaterades en avvikelse från livsmedelslagstiftningen.

Det rör sig om ett rostigt ventilationsinlopp ovanför diskmaskinen i köket som vid inspektionen var rostig och där färgen flagnade. 

”Färgen flagnar och gallret i mitten dammigt. Ventilationsinloppet och gallret är svårt att göra rent. Konstruktionen med att inloppet/gallret inte går att plocka ner, försvårar rengöringen.” står att läsa i kommunens rapport efter inspektionen. 

Inte bara kritik

Köket får inte bara kritik. Utöver det rostiga ventilationsinloppet nämns en lång rad punkter där inga anmärkningar finns och där allt fungerar enligt regelverket.  

”I kökslokalerna och förvaringsutrymmen är det rent. Rutiner finns för daglig rengöring, samt rutiner för de ytor/utrustning som behöver rengöras mer sällan.”

Ett par spruckna kylskåpslister som tidigare fått anmärkning var vid inspektionen åtgärdade. 

Det rostiga ventilationsinloppet ska enligt ansvariga planerat att åtgärdas inom kort. En uppföljande inspektion kommer att göras för att kontrollera att den åtgärdats. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: