Annons:

Sök

Annons:

Central fastighet såld för miljoner – så blir det för hyresgästerna

Den här fastigheten i centrala Vimmerby är nu såld.

Central fastighet såld för miljoner – så blir det för hyresgästerna

I april kunde vår tidning berätta att två centrala fastigheter i Vimmerby var till salu. Nu är en av dessa såld, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om. Men läsarna får inte veta mycket. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

De två centrala fastigheter i Vimmerby som kom ut på marknaden tidigare i våras var dels en fastighet på drygt 700 kvadratmeter på Stångågatan som bland annat inrymmer en frisör och ett skrädderi. Fastigheten består av fyra lokaler i markplan och fyra lägenheter.

Byggnaden uppfördes för drygt 70 år sedan och utgångspriset sattes till 6,9 miljoner. 

Nu har den fastigheten sålts. 

– Det har gått som förväntat. Jag ser det som relativt normal försäljningstid utifrån förutsättningarna och alla parter är nöjda, säger Magnus Boberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån. 

Vad kan du säga om köparen?

– Jag kan inte säga något tyvärr. Det finns villkor i avtalet som måste uppfyllas först, men det är ingen lokal köpare. 

Inga förändringar

Hyresgästerna ska dock inte behöva oroa sig över några eventuella förändringar.

– Det ska förvaltas och är ett normalt förvärv. Det ska inte bli någon förändring alls för hyresgästerna och jag tror inte man kommer märka någon skillnad.

Vad blev slutpriset?

– Jag kan inte uttala mig om det heller.

Ny fastighet till salu

Den andra centrala fastighet som varit till salu är Palmahuset på Drottninggatan och som inrymmer tre lägenheter exklusive restaurangen på entréplan. För de totalt 318 kvadratmeterna är priset satt till 3,2 miljoner kronor, men den ligger fortfarande ute som ett objekt på Fastighetsbyråns sajt.

Däremot säger Magnus Boberg att man nu också lagt ut Storgatan 72 till försäljning. Det är en hyresfastighet med fyra lägenheter. Utgångspriset är satt till 5,5 miljoner kronor.

– Den var ute en sväng i höstas och vi har precis startat om den. Jag hoppas att det kommer vara stort intresse. Det var ganska bra intresse senast, men vi kom inte till avslut med säljarens förväntan kontra köparen. Man stod lite för långt ifrån varandra den gången. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: