Annons:

Sök

Annons:

Projektet har pågått länge – då invigs den nya aktivitetsparken

Den 12 juni invigs Vimarparken. Foto: Vimmerby kommun

Projektet har pågått länge – då invigs den nya aktivitetsparken

Vimarparken, Vimmerbys nya aktivitetspark, har det jobbats med under lång tid. Nu ska den äntligen öppna. Ett invigningsdatum är nu satt. 

Annons:

Vimarparken ska bli en park med en mängd aktiviteter och möjligheter till avkoppling och rekreation. Parkens placering är i området bakom tennishallen och Vimarhaga/Borghaga utmed Lundgatan. Det beskrivs vara en park för lek och aktiviteter för alla åldrar, från de minsta till de äldsta. 

Det allra första spadtaget till den nya parken togs i september 2022 och nu är det snart dags att öppna upp den för fri lek. Onsdagen den 12 juni blir det nämligen invigning av parken. 

– Det är otroligt kul att äntligen få öppna parken, som vi har sett fram emot detta. Fredrik, Tommy och Johannes har spenderat många dagar i parken hela våren för att få den färdig för aktivitet. Det är många detaljer som har behövts att sättas och träd och grönytor som behöver etablera sig, men nu känns det verkligen rätt att öppna lagom till sommaren och värmen. Under invigningen har vi bjudit med såväl förskolor som Vimarhaga och Borghaga. Alla är välkomna, barnen får glass och de som inte vill leka kan bara vara med och njuta av allt liv och rörelse, säger Anton Palmér från utvecklingsavdelningen i ett uttalande till kommunens hemsida. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: