Annons:

Sök

Annons:

BAKSLAG I HALLFRÅGAN: TV4 kräver mer från kommunen

Lars Johansson (V), Mirja Holgersson och Anton Palmér i ishallen tidigare i våras. Foto: Ossian Mathiasson

BAKSLAG I HALLFRÅGAN: TV4 kräver mer från kommunen

Tiden springer och ännu finns ingen officiell summa för vad ombyggnationerna av ishallen kommer kosta för att Vimmerby Hockey ska komma till spel i Hockeyallsvenskan. Ett bakslag skedde också nyligen.
– Tiden är en tuff utmaning, men det är ingen omöjlig uppgift, säger Anton Palmér, sammankallande i arbetsgruppen kring arenafrågan.

Annons:

Maj är snart över och en månad har gått sedan Hockeyallsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet var i Vimmerbys ishall efter uppflyttningen. 

Därefter har även TV4 varit här, men ännu har kommunens ledande politiker inte kunnat få en siffra att utgå från gällande ombyggnationen. 

I fredags såg det lovande ut, men därefter har det blivit ett bakslag.

– Vi har fått en färdig konstruktionsskiss från konstruktören. Vi fick först klartecken från TV4 att köra på den varianten, men i fredags eftermiddag hörde TV4 av sig igen och ville att man skulle rita på en annan variant också. Tv-produktionen skulle inte bli så bra som man hade hoppats på och det här skjuter på det för oss, säger Anton Palmér, sammankallande i arbetsgruppen kring ishallen.

"Likvärdiga alternativ"

Det enda TV4 tittar på är hur sändningarna ska gå till i hallen när det för första gången ska spelas Hockeyallsvenskan här. 

– Det finns en dialog med Hockeyallsvenskan, föreningen och klubben också ur deras perspektiv, men TV4 vill att vi ska titta på produktionen från båda sidorna – alltså både spelar- och läktarsidan. Tidigare har man sagt att man bara vill ha med publik framför kameran, men då ansåg man, när vi var färdiga med den delen, att man kommer för nära isen egentligen. Det är en stor utmaning att vi har tre bärande balkar där och inte kan komma längre bak. Vi har ett alternativ på båda sidor, men Hockeyallsvenskan och TV4 måste komma överens också, och föreningen ska också tycka till.

Dock tror inte Palmér att det ska skilja sig något nämnvärt ur ekonomisk synvinkel.

– Kostnadsmässigt är nog båda alternativen likvärdiga.

Vad vet ni om kostnaden?

– Vi vet inte något exakt ännu. Vi har inte bett entreprenörerna räkna färdigt förrän vi har något klart.

Så det finns inget på politikens bord ännu?

– Nej, inget som är 100-procentigt.

"Tuff utmaning"

Men tiden går och snart är vi inne i juni. Redan i mitten av augusti väntar de första träningsmatcherna för VH.

– Vi ser det som en stor och tuff utmaning, men vi ser det inte som en omöjlig uppgift. Ambitionen är att det ska vara färdigt och spelbart till de första träningsmatcherna.

Finns det en risk att man får spela träningsmatcher på annan ort?

– Nej, det är inte den målbild vi har. 

Vår tidning har sökt fastighetschefen Torbjörn Bergström, kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S) samt kultur- och fritidsutskottets ordförande Lars Johansson (V).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: