Annons:

Sök

Annons:

Ännu oklart vilket alternativ det blir i ishallen trots nytt möte

Anton Palmér, längst till höger, är sammankallande i arbetsgruppen kring ishallen.

Ännu oklart vilket alternativ det blir i ishallen trots nytt möte

Under torsdagen samlades kommunen, VH, Hockeyallsvenskan och TV4 till ett nytt möte. Men vilken väg man ska gå kring ombyggnationen av hallen är ännu oklar. Under fredagen ska också politikerna säga ja eller nej.
– Vi känner oss hoppfulla, säger Anton Palmér, sammankallande i arbetsgruppen kring ishallen. 

Annons:

Det var tidigare i veckan vår tidning kunde berätta att det kommit ett bakslag i arenafrågan. TV4 hade först gett klartecken för att köra på den konstruktionsskiss kommunen tagit fram via en konstruktör. För snart en vecka sedan hörde TV4 av sig – och ville då att man skulle rita på en annan variant. 

Det TV4 tittar på är hur sändningarna ska gå till i hallen när det för första gången någonsin ska spelas Hockeyallsvenska matcher här. 

Under torsdagen hölls ett möte mellan kommunen, Vimmerby Hockey, TV4 och Hockeyallsvenskan. Men helt överens blev man inte. 

– Det är inte något helt bestämt ännu kring vilken sida det blir. TV4 är tydliga med att läktarsidan är den bästa, men man vill ändå att vi ska kolla spelarsidan en gång till. Vi har tre bärande balkar på spelarsidan och det är en utmaning. Vi ska ta en vända till och se om det går att flytta dem. Vi tror att det är väldigt svårt, men vi kom överens om att titta på det, säger Anton Palmér, sammankallande i arbetsgruppen. 

Det är både byggnadstekniskt avancerat, tidskrävande och dyrare. 

– Vi tittar på det och det kan nog vara helt färdigt i början av nästa veckan. Vi har båda ritningarna och får se hur det blir. Men eftersom det blir svårt, så lutar det åt att det blir från läktarisdan.

"Känner oss hoppfulla"

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) ville under onsdagen inte kommentera vilka pengar det rör sig om. De ledande politikerna har nu fått all information de behöver och i morgon fredag ska man fatta beslut.

– Politiken kan fatta sitt beslut utan att det här är bestämt. Vi känner oss hoppfulla för att vi kan göra det vi kan, men det är ett politiskt beslut i slutändan. Vi har en bra dialog alla parter och samtliga vill samverka. Sedan handlar det om att ge och ta lite allihop, säger Anton Palmér.

Bedömningarna är att ingen av de två ritningarna som tagits fram ska skilja sig åt ekonomiskt, vilket då förstås förutsätter att inga balkar måste flyttas.

– Det ligger inom den rimlighetsram vi hade. Sedan var det ett stort spann vi hade, men vi bedömer att det är inom vad som är rimligt. Vi har en ganska klar bild över vad det kommer kosta, men det är inget som offentliggörs nu. 

Hur ser tidsaspekten ut framåt?

– Vår förhoppning är att politiken fattar ett beslut i morgon. Är det ett ja så är det bara att tuta och köra. Då gör man en tidsplan och går vidare med konstruktionsarbete.  

Vår intervju med Helen Nilsson (S) från i går hittar ni på sajten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: