Annons:

Sök

Annons:

Då öppnar KLT upp närtrafiken igen – så är läget med färdtjänsten

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Då öppnar KLT upp närtrafiken igen – så är läget med färdtjänsten

Kalmar länstrafik, KLT, beslutade att ta 50 fordon ur drift av den aktuella fordonsmodellen efter den senaste gasbussexplosionen i Nybro. Det fick stor påverkan på både färdtjänst och närtrafik i länet. 

Annons:

I sitt arbete med att lösa resor till resenärer har KLT arbetat efter en prioriteringsordning där sjukresor, dialyspatienter, akuta färdtjänstresor och skolskjuts till anpassad skolgång har gått först.

Den prioriteringen kommer fortsätta, då det fortsatt finns begränsade fordonsresurser. Men från och med den 5 juni öppnar Kalmar länstrafik upp närtrafiken successivt i stora delar av Kalmar län – men fortsatt med begränsad kapacitet. Det innebär att närtrafiken körs en tur in och en tur tillbaka vissa dagar på orter där KLT har möjlighet at använda andra fordon som finns tillgängliga.

"Bokning av närtrafiken ska göras senast 16.00 dagen innan avresa. Resorna kommer att kunna sökas i reseplaneraren från och med den 4 juni. Den successiva öppningen av närtrafiken sträcker sig fram till och med sommarlovet den 14 juni. Kalmar länstrafik arbetar parallellt för en lösning som kan sträcka sig över sommaren", skriver KLT i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att vi successivt kan öppna närtrafik i stora delar av Kalmar län. Anledningen till att vi öppnar upp närtrafiken och inte färdtjänsten är för att vi inte har fordonsresurser i dagsläget för att köra färdtjänstresor. Vi arbetar intensivt med att hitta lösningar för färdtjänsten så snart som det är möjligt men ber att få återkomma om en ny prognos när verksamheten kan vara i gång igen, säger trafikdirektören Mattias Ask. 

För färdtjänstresor är läget fortsatt oförändrat. Däremot ger ett giltigt färdtjänsttillstånd möjligheten till kostnadsfria resor inom närtrafiken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: