Annons:

Sök

Annons:

Två nya cykelrundor invigs i Vimmerby ikväll

Idag invigs två nya cykelrundor i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Två nya cykelrundor invigs i Vimmerby ikväll

Under måndagskvällen, på självaste cykelns dag, invigs två nya cykelrundor i kommunen. Utvecklingschefen Egon Karlsson, själv flitig cyklist, tror på satsningen.
– Jag tycker att det här är jättebra rundor och det känns jättehäftigt det här, säger han.

Annons:

I arrangemanget lockar Korpen med Cykelbingo runt stan och i gemensam trupp kommer också de nya rundorna att invigas. Båda mäter cirka två mil och den ena går runt Mjöhult och den andra runt Knabbarp/Gebo.

– Det här började som ett projekt för att få igång vardagscyklingen, men det spelar ju ingen roll om man bor här eller är turist. Vi slår ett slag för cyklingen som ett bra sätt att komma ut och motionera. Idag finns det också elcyklar så alla kan komma ut på sin nivå, berättar Egon Karlsson som själv kört delar av rundorna vid flera tillfällen.

– Det är fina rundor och de bygger på befintlig infrastruktur och det måste vi utveckla på sikt. Det är inget snabbt arbete utan det får vi bygga på varefter. Det handlar om infrastruktur och att vi gör det tillgängligt. Där gör Korpen ett bra arbete med cykelbingo och sedan får man nöta på med marknadsföring.

 Flera aktörer inblandade

Rundorna är inte uppskyltade, men det finns både fysisk och digital vägledning att få.

– Vi har gjort beskrivningar så att det ska vara tillgängligt för alla. Dels finns det traditionella kartor att hämta ut fysiskt eller digitala som läses upp i telefonen. Det finns digitala filer som man kan hämta in också. Vi valde att inte skylta, beroende på att det är stora kostnader och underhåll förknippade med det.

Hur ser du på cykelintresset i Vimmerby?

– Jag ser en skillnad i vår med fler cykelturister här och jag tror att det är ett ökat intresse för cykel. Det är ett bra och skonsamt sätt att motionera på. Det blir inte jobbigare än man själv gör det och man kan vila upp sig lite nedför. Löpning kräver mer fysik och passar inte alla på samma sätt. Dagens elcyklar gör att man kan vara med och cykla i en grupp också, även om man egentligen inte hänger med. Jag tror att det är på frammarsch.

Bakom dagens arrangemang står Vimmerby kommun, Korpen och Turistbyrån. Michael Ekström har varit drivande i projektet ”Cykla i Vimmerby” och mer om det kan du läsa här.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: