Annons:

Sök

Annons:

  • NU FÅR CAMPINGEN RÄTT ATT STÄNGA AV NATTETID

    Campingägaren Hampus Weth Wolmeryd är glad över lösningen. Foto: Arkivbild

  • NU FÅR CAMPINGEN RÄTT ATT STÄNGA AV NATTETID

    Så här kunde det se ut förra våren.

NU FÅR CAMPINGEN RÄTT ATT STÄNGA AV NATTETID

Det har varit ett flertal allvarliga incidenter och många besökare har fått sin nattsömn förstörd. Nu står det klart att parkeringen vid Nossen stängs av nattetid hela sommaren.
– Vi är tacksamma för det, säger campingägaren Hampus Weth Wolmeryd.

Annons:

Under en längre tid har Vimmerby Camping haft återkommande problem med buskörning vid sin parkering kvälls- och nattetid. Ibland har det gått så långt att campinggäster begärt pengarna tillbaka efter sin vistelse – vilket förstås är helt ohållbart över tid och längd. 

Redan förra året fick Vimmerby Camping möjlighet att förbjuda motortrafik på parkeringarna vid Nossen mellan 10 och 18 juni samt under midsommarhelgen.

I år går man ett steg längre. Nya lokala trafikförordningar har utfärdats i tätt samarbete med kommunen och badplatsparkeringarna intill campingen och stranden stängs nu av för all form av parkering och bilkörning mellan 22.00 och 07.00 under hela sommaren.

Syftet är det uppenbara i att minska trafiken nattetid i området.

– Det här är kommunens parkeringar, men vi har haft en bra dialog kring det och man har tagit fram nya föreskrifter till det här året. Vi är tacksamma för det och vi kommer fysiskt stänga av parkeringarna för att se till att de inte används, säger Hampus Weth Wolmeryd.

Många delar ligger bakom

Bakom beslutet finns många delar, säger campingägaren.

– En stor del är förstås att trafiken på nätterna blir ett stort problem för våra gäster. Varje säsong har vi gäster som är missnöjda över allt ljud och klagomål om dålig nattsömn. Sedan har vi även aspekten med det som hände för ett par veckor sedan med drunkningstillbudet. Åker man till en badplats nattetid är ofta någon berusad och att bada vid berusning är sällan en bra idé. Vi hade också en incident ifjol där en flicka blev påkörd i samband med en motorburen träff här. Det är många incitament i det här som gör att vi tycker det är nödvändigt och kommunen tycker samma. 

Men att exempelvis cykla och ta ett nattdopp går fortsatt bra?

– Absolut. Badplatsen stängs inte av, utan det är bara parkeringarna. Men vi vill att vår fantastiskt fina badplats ska användas när man är vid sina sinnes fulla bruk.

Gäller hela sommaren

Det här beslutet gäller nu över hela sommaren.

– Ja, så länge som vi anser att problemet finns. Vår förhoppning är ju att kommunen ska hitta en plats som ungdomarna anser är tillräckligt attraktiv för att träffas på. Det är fantastiskt att vi har så många engagerade ungdomar som är ute med sina fordon, men vi vill inte att andra ska få problem som en följd av det. Jag vet att kommunen jobbar på att hitta den platsen. 

 

 

Hur tror du att reaktionerna blir?

– Jag tror överlag att det blir positiva reaktioner på det här. Våra campinggäster blir definitivt glada. Om jag hade barn och unga, som nu går in i en period där de kanske testar alkohol för första gången, så vore jag också glad för att veta att man inte kan stanna vid en strand och ha sin första fylla. Vi närmar oss ju både skolavslutningar och midsommar nu. 

Förra året uttryckte sig samhällsbyggnadsutskottets ordförande Daniel Gottling Nestor (S) positivt kring lösningen.

– Det har varit ett önskemål från campingen att möjliggöra det här och nu har tjänstemännen tagit beslut om det. Vi ger tillåtelse för campingen att spärra av och inför förbudet. Nu hoppas vi att det ska motverka problematiken, sa han då. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: