Annons:

Sök

Annons:

HÄR ÄR DET NYA PRISET FÖR VÅRFLODSELEN

Nu är det nya priset för vårflodselen här. Foto: MostPhotos

HÄR ÄR DET NYA PRISET FÖR VÅRFLODSELEN

Många har vårflodsavtalet med Vimmerby Energi & Miljö AB. Nu är priset för det kommande året satt – och det blir en tydlig sänkning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Innan elpriserna sköt i höjden kostade VEMAB:s vårflodsel 58,4 öre per kilowattimme mellan sommaren 2021 och sommaren 2022. Därefter var ökningen hela 142 procent. 

Kostnaden landade på 141,6 öre per kilowattimme. Även förra året blev det en höjning. Då landade priset på 146,8 öre per klowattimme och gällde från 1 juli och ett år framåt. 

Men nu blir det annorlunda.

VEMAB:s upphandling har pågått i tre månader och det nya priset, från och med 1 juli 2024 till siste juni 2025, blir 98,88 öre per kilowattimme i elområde 3. Det är det elområde Vimmerby ligger i. För den som har VEMAB:s vårflodsel, men befinner sig i elområde 4, vissa delar av Hultsfreds kommun exempelvis, får betala 115,48 öre per kilowattimme. 

"Priset ligger bland de lägsta jämfört med liknande fasta avtal i Sverige", skriver VEMAB på sin hemsida. En majoritet av VEMAB:s kunder i kommunen har vårflodsavtalet. 

Utöver priset för själva elen tillkommer även elnätsavgift, skatter och en fast avgift. Vår tidning har blivit lovade en intervju med VEMAB under morgondagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: