Annons:

Sök

Annons:

Invigning för senaste storsatsningen – många ideella timmar ligger bakom

På nationaldagen var det taklagsfest för Storebro IF:s senaste storsatsning. Foto: Privat

Invigning för senaste storsatsningen – många ideella timmar ligger bakom

Storebro IF har jobbat hårt med en ny uteplats under tak på sin anläggning Bruksvallen. På nationaldagen var det taklagsfest.
– Det blev så himla bra, säger föreningens ordförande Eva Kindstrand Ströberg.

Annons:

Redan förra året berättade Dagens Vimmerby om att den aktiva idrottsföreningen Storebro IF avsåg att bygga en helt ny uteplats under tak på sin anläggning. 

Föreningen har saknat möjlighet till både skugga och regnskydd. Dessutom får man en möjlighet att ha trevliga samkväm på det man kallar mötesplats Bruksvallen.

Uteplatsen, eller pergolan, är på cirka 70 kvadrat och placerad mitt emellan klubbstugan och lekplatsen. På nationaldagen var det dags för invigning och taklagsfest.

– Vi visste hur det skulle se ut, men det blev så himla bra när det var färdigt. Det är helt fantastiskt, säger Eva Kindstrand Ströberg. 

Andra föreningar

Den efterlängtade pergolan kommer nu ge nya möjligheter för Storebro IF.

– Exempelvis skolan, som vi samarbetar med, kan använda den för utomhuslektioner. Även andra föreningar i Storebro och våra samarbetspartners kan nyttja den. Det är ingen ute- eller kaffeservering, men det är en yta under tak med skydd för både sol och tak. Vår tanke är att alla ska kunna använda den för att hålla sin aktivitet.

Det är glasskivor uppsatta ut mot planen.

– Så man sitta och se fotbollsmatchen där. Vi behöver sätta upp ett bollfångarnät mellan målet och pergolan där. Sedan ska vi ha upp belysning i taket också, men annars är det helt klart.

400 ideella arbetstimmar

Storebro IF räknar med en total kostnad på 240 000 kronor. För att hålla nere kostnaden har enormt många ideella arbetstimmar lagts ned. Det firades på nationaldagen under en taklagsfest.

– Det är drygt 400 timmar. Vi har haft sex arbetspass i veckan som har letts av sex arbetsledare. Man har varsitt pass. Sedan är det en del andra som också målat och förberett på andra sätt, så det är säkert 100 till 150 timmar till egentligen. Hade vi lejt bort det hade det nog gått på 700 000 kronor. Det hade inte gått, så vi är tacksamma för alla som har lagt ned så mycket tid och engagemang. 

Vad blir nästa projekt?

– Vi vill snygga till lekparken och det är nog nästa prioritering. Men just nu behöver vi börja förbereda för Bullerby Cup med arbetsscheman och tidsplaner. Vi har jätteprojekt med att dra elen till alla campingplatser och så vidare. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: