Annons:

Sök

Annons:

Så mycket kan fadäsen kosta – ”Rätt ska vara rätt”

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) kan tänka sig att kommunen kommer betala böter som utfärdats senaste halvåret, men flera frågetecken kvarstår. Bilder: Mostphotis/Arkivbild.

Så mycket kan fadäsen kosta – ”Rätt ska vara rätt”

Vimmerby kommuns P-botsfadäs kan kosta hundratusentals kronor. Kommunalrådet Helen Nilsson (S) är orolig över slutnotan.
– Vi vill inte ha en sämre ekonomi än vi redan har, säger hon.

Annons:

I måndags kväll avslöjade DV att Vimmerby kommun saknat laglig rätt att utöva parkeringsövervakning. Det framkom efter att två medborgare fått sina böter återkallade efter Polismyndighetens bedömning av fallen.

Beslutet som Vimmerby kommun fattat har inte varit tillräckligt, enligt Polisen. Vimmerby kommun har hävdat att man agerat precis som tidigare och lappat bilare i godan ro.

Kommunalrådet Helen Nilsson blev bestört av nyheten.

– Det är ett jox, men vi försöker komma i ordning med det här så fort som möjligt och pratar med jurister om hur vi ska tackla det. Jag vet inte riktigt var det hamnar, jag tror det är några ord som fattas och jag hoppas man kommer åt det. Gör man fel får man betala för det.

"Det är tragiskt" 

Frågorna om hur länge som kommunen saknat rätt att utfärda böter och vad som händer med de böter som delats ut är fortfarande obesvarade. Klart är att kommunen har cirka 900 000 i intäkter per år enligt Nilsson.
En modell skulle vara att betala tillbaka alla som fått böter de senaste sex månaderna.

– Vad som händer nu är en bra fråga, det beror på hur man ser på det. Det kanske inte är så farligt egentligen, parkeringsböter är ju parkeringsböter, men har vi några ord som fattas så är det ju så. Hur man ska tänka vet jag inte.

Vilka alternativ ser du?

– Om vi har gjort fel så ska vi rätta till det och jag tror det är halvårsvis som man får går tillbaka. Det är tragiskt.

Kände du till det här problemet?

– Det var nytt för mig, men jag har fått ett mejl om att det är så och att man jobbar med det.

Är du rädd för att det blir en ekonomisk smäll?

– Ekonomi är ekonomi och vi vill inte ha sämre ekonomi än vad vi har. Det kan landa på runt 400 000 om vi skulle gå tillbaka ett halvår.

"Alla gör så gott man kan" 

Nilsson hoppas att förtroendet för kommunen inte tar skada av misstaget.

– Jag tror inte det ska påverka något större. Det här är något som har fungerat förut men som inte fungerar nu. Ibland ändrar det sig år för år. Jag känner mer att det är tragiskt för ekonomins skull.

Påverkar det ditt förtroende för förvaltningen?

– Inte på det sättet, men det är tråkigt när det blir såhär. Det är ingen som gör det här med vilja. Alla gör så gott man kan. Det är ingen som kan hängas för det, men vi får ta konsekvenserna.

Hur ska missen finansieras?

– Det är en bra fråga, det vet jag inte. Vi får ta in det i helheten så småningom.

Polisens avdelning som hanterar ärendet kan inte svara på några frågor denna vecka. Vi har även sökt gatuchefen Roger Lindell.

Tidigare artiklar hittar du här:

TUSENTALS P-BÖTER KAN RIVAS UPP – VIMMERBY KOMMUN HAR SAKNAT TILLSTÅND

CHEFEN: ”JÄTTETRÅKIGT ATT DET BLIVIT SÅHÄR”

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: