Annons:

Sök

Annons:

Regionen skänker ambulanser till Ukraina: ”Behöver göra allt vi kan”

Nu är det klart att Region Kalmar län donerar två ambulanser till Ukraina. Foto: Ossian Mathiasson

Regionen skänker ambulanser till Ukraina: ”Behöver göra allt vi kan”

Region Kalmar län donerar två ambulanser till krigets Ukraina.
”Vi behöver göra allt vi kan för att hjälpa Ukraina”, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons:

Efter många mil på vägarna i Kalmar län kommer nu två av regionens ambulanser rulla vidare i Ukraina. Beslutet att skänka ambulanser har fattats av regionstyrelsens presidium.  

”Genom att donera två ambulanser kan regionen bidra till att upprätthålla vård i landet under de oerhört svåra omständigheter som råder. Det känns väldigt bra att de här ambulanserna nu kan komma till nytta i Ukraina”, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Ukrainska handläggare måste först tacka ja till gåvan innan donationen kan bli helt klar. Det är i dagsläget oklart när ambulanserna kan transporteras till Ukraina.

”Regionen har under flera år bidragit med utrangerad utrustning och material till behövande länder utifrån samverkan med biståndsorganisationen Human Bridge. Nu kan vi bistå med ambulanser till Ukraina genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Jag är glad att de här ambulanserna kan fortsätta att bidra i Ukraina”, säger Johanna Schelin, hållbarhetschef på Region Kalmar län, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: