Annons:

Sök

Annons:

Vill värna om landsbygden – familjedag får en fortsättning

Familjedagen i Frödinge får en fortsättning. Linn Uhre ser fram emot samma fina uppslutning i år, gärna ännu bättre. Foto: Anna Danielsson/privat

Vill värna om landsbygden – familjedag får en fortsättning

Familjedagen i Frödinge får en fortsättning. I morgon kommer det sjuda av liv och rörelse på Lundavallen, bygdegården och hembygdsgården.
– Jättekul att värna om att det händer saker på landsbygden också, säger Linn Uhre.

Annons:

Hon är en av eldsjälarna i Frödinge/Brantestad Sportklubb som står bakom arrangemanget, som hade en blygsam premiär 2022 kan man säga.

En fotbollsmatch mellan klubbens spelare, med grillning på kvällen blev lyckad och fick de ideella krafterna att utöka programmet betydligt i fjol. Så ifrån att det var mest familj och vänner till spelarna första året, växte det till sig rejält.  

Hur blev uppslutningen förra året?

– Vi är nöjda med uppslutningen, sedan hade vi lite otur med regn mitt under fotbollsmatchen, så där försvann en del barnfamiljer som inte stannade kvar. Men som helhet är vi väldigt nöjda, säger Linn Uhre.

Det har förstås sporrat, så det blir en ”favorit i repris”.

– Jag hoppas på ett bra intresse. Vi levde upp till våra förväntningar förra året, så jag hoppas att det spridit sig lite mer och att folk återkommer.

Vad är tanken med arrangemanget?

– Att vi ska visa upp oss och visa att vi kan göra mer saker. Det är jättekul att värna om att det händer saker på landsbygden också

Planerat i några månader

Planerandet har pågått några månader och i morgon är det dags. Förstås har det underlättat att Familjedagen arrangerats en gång, nu har man haft mer koll och struktur på det.

– Vi har en lista med sponsorer att ringa och vi har koll på vilka aktiviteter som funkade. Vi har gjort lite förändringar, men att vi har grunderna gör att det blir lättare i år.

Utöver en fotbollsmatch, där ett veteranlag med forna FBSK-profiler möter ett mixat dam- och herrlag med aktiva spelare i moderklubben, så kan man roa sig med hoppborg, bungee run, ponnyridning, bollaktiviteter, pyssel och skytte. Det blir visning av hembygdsgården och mat- och kioskförsäljning.

Arrangemanget genomförs tillsammans med bygdegården, skytteföreningen och hembygdsföreningen.

– Det är kul att vi kan involvera flera föreningar, säger Linn Uhre.

Hur viktig skulle du säga att en sådan här dag är för bygden?

– Jätteviktig. Att visa på att det finns engagemang är jätteviktigt, så vi inte glömmer bort landsbygden. Folk får komma ut, man samlas och vi visar att det finns folk som jobbar ideellt. Jag ser att det kommit till arrangemang på fler mindre orter, så det känns som det växt fram mer även på andra håll.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: