Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vill låta unga blomma – Kicki ser till att scenen blir deras

Punkrockbandet Taggtråd med Vilhelm Haskett, Hjalmar Haskett och Teo Axelsson repar för fullt inför torsdagskvällen.

Vill låta unga blomma – Kicki ser till att scenen blir deras

Kicki Willysson i Knastorp tycker det är oerhört viktigt att boosta unga och uppmuntra deras kreativitet. Att arrangera "Musik och kulturhäng” med öppen scen är ett sätt.
– Vi måste låta dem blomma, det finns många skitduktiga, säger hon.

Annons:

Det här är en förlängning kan man säga av att Kicki Willysson och Tord Johansson hade lite ”sommarkul” hemma i Knastorp där barnbarnet och hennes kompis ordnade programmet. Det är några år sedan, så nu kändes det dags att återupprätta en form av det.

Arrangemanget har fått namnet "Musik o kulturhäng" där unga kan ta chansen att uppträda med just det de gillar. Scenen är så att säga deras.

– Punkrockbandet Taggtråd med Vilhelm Haskett, Hjalmar Haskett och Teo Axelsson repar för fullt och blir ett av flera olika inslag på scenen i Knastorps Stall och Agnes Persson har anmält att hon kommer spela covers på akustisk gitarr, säger Kicky Willysson och tillägger:

– Det blir ett musik- och kulturevenemang för unga, det känns viktigt att hitta på något också för de yngre och att de får chansen att göra något själva, men ändå under "Knastorptaket". Kvällen är öppen för alla unga från tolv år som vill göra något, spontant eller föranmält. Spela en låt, sjung, läs en dikt eller egen text, dansa…

Vad skapar det här för känslor hos dig?

– Det känns jättebra, jag tycker det är jättekul att jobba med ungdomar. Vi har alltid spelat och haft musik här, vi har ju förutsättningarna och alltid peppat unga att köra. Jag själv drivs av en lust och tycker det är kul att driva på att andra gör något de gillar. Det är kul att se andra i fokus, speciellt ungdomar. 

Så blir hon med ens allvarsam i rösten:

– Vi lever i en dyster tid, omvärldsnyheterna handlar bara om krig och elände, men någonstans finns det fina reflektioner hos unga, de är kloka och intelligenta, gör fina saker och står för fina saker för framtiden. Det är vår plikt att lyfta det. Vi måste låta dem blomma, de är skitduktiga och seriösa.

På torsdag är det dags, inledningsvis med Musikquizz följt av öppen scen och Taggtråd.

– Tanken är att man bara kan komma och lyssna och hänga. Vi hoppas på både ungdomar och vuxna i publiken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: