Annons:

Sök

Annons:

Höstmarknaden i Vimmerby får nytt namn och utökat program

Vimmerby Stadshotell och Guldkant, med Martina Andersson och Henrik Hemmingsson i spetsen, kommer driva höstmarknaden i Vimmerby under de kommande tre åren. Foto: Ossian Mathiasson

Höstmarknaden i Vimmerby får nytt namn och utökat program

Vimmerby Stadshotell och Guldkant ska för andra året i rad stå som värdar för höstmarknaden i Vimmerby. Nu meddelar arrangörerna att marknaden växer och får ett nytt namn. 

Annons:

Vimmerby Stadshotell och Restaurang Guldkant skriver i ett pressmeddelande att 2023 var ett "provarrangemang". Det står sedan några månader tillbaka klart att de två restaurangerna arrangerar höstmarknaden kommande tre år.

Arbetet växlas nu upp inför årets höstmarknad som går av stapeln den 28 september och får nytt namn i form av Möt-o-Mat Vimmerby. 

"Det är en ordlek med orden maten och mötet, två delar som både Guldkant och Vimmerby Stadshotell tycker att en matmarknad ska handla om och som vi brinner för även i våra ordinarie verksamheter. Dessutom knyter det ihop vad själva dagen faktiskt handlar om – mötet mellan människor och en massa god mat", säger Martina Andersson, hotellchef på Vimmerby Stadshotell och Henrik Hemmingsson, restaurangchef Guldkant, i ett pressmeddelande. 

Höstmarknaden växer

Innehållet i Möt-o-Mat Vimmerby blir som tidigare berättats – en food court (serveringstorg) där det just nu är fem aktörer med olika innehåll som har tackat ja. Förhoppningen är att det landar runt åtta-tio aktörer.

"Vi ser gärna att lokala försäljare kommer till oss – men stänger såklart inga dörrar för aktörer med bra kvalitet på sina varor från övriga delar av landet att komma", säger Henrik Hemmingsson från Restaurang Guldkant.

Tre föreningar deltog på förra årets marknad och i år är tanken att minst 15 föreningar av olika inriktningar ska vara med.

"Vimmerbys många föreningar utgör en fin grogrund för demokrati, involvering och skapar för många en meningsfull fritid. Därför känns det för arrangörerna viktigt att skapa en arena för dessa att synas och kanske värva nya medlemmar".

Det kommer släppas flera nyheter kopplat till Möt-o-Mat Vimmerby i sommar.

"Guldkant och Stadshotellet driver det här tillsammans och knyter ihop flera företag och föreningar i Vimmerby. Det tror vi stärker oss som stad och ger en känsla av liv och framåtanda", säger Henrik och Martina. 

Verksamhetsutvecklaren Marie Alsér har tagits in som konsult för satsningen på Möt-o-Mat Vimmerby.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: