Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
NÄMNDEN SKÄRPER TONEN – HOTAR MED VITE PÅ 400 000

23 bilar på de skräpiga tomterna ska nu forslas bort. Totalt hotar nämnden med ett vite på 400 000 kronor. Genrebild. Foto: MostPhotos

NÄMNDEN SKÄRPER TONEN – HOTAR MED VITE PÅ 400 000

Miljö- och byggnadsnämnden i Vimmerby/Hultsfred har tröttnat på en fastighetsägaren i södra delen av Hultsfreds kommun. Nu förenar man kravlistan med ett viteshot på totalt 400 000 kronor.

Annons:

Under lång tid har det funnits enorma mängder avfall på två fastigheter som granskats. Det handlar om bland annat om svårgreppbara 23 fordon, en husvagn, metallavfall och däck. Totalt omfattar föreläggandet 20 punkter och varje punkt är förenad med ett vite på 20 000 kronor. Ägaren har till 15 september på sig att avlägsna skroten. Materialet ska ha omhändertagits av godkänd avfallsmottagare, sålts och flyttats eller placerats inomhus.

Mellanlagring av avfall över tio ton är anmälningspliktig verksamhet och något sådant lov finns inte på fastigheterna. Förvaltningen har besökt platsen vid flera tillfällen sedan december 2023 och en del skrot har flyttats – men väldigt mycket återstår.

Arrendatorn har meddelat att han inte lyckats uppfylla tidigare krav på grund av hälsoskäl. Han har också fått se förslaget till det här beslutet och getts möjlighet till yttrande, men något sådant har inte inkommit.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: