Annons:

Sök

Annons:

Kanonsiffror för ALV idag – så många besökte parken

Joacim Johansson, vd på ALV, berättar att tisdagen har varit fantastisk och att de är jättenöjda. Foto: Arkivbild

Kanonsiffror för ALV idag – så många besökte parken

Astrid Lindgrens Värld fortsätter att presentera jättesiffror i besöksantal. Under tisdagen var det över 11 000 gäster som hade kommit för att besöka Pippi, Emil och alla andra sagofigurer. 

Annons:

Idag på förmiddagen rapporterade vår tidning om att det var långa köer till Astrid Lindgrens Värld. Den intressanta frågan ställdes – kan det bli rekord idag? Nu har vi fått svaret. 

På tisdagen den 9 juli uppmättes det drygt 11 000 personer inne i parken. Det är fortfarande en bit till rekordet, som är över 12 000 besökare. Joacim Johansson, vd på ALV, menar att det fortfarande är väldigt bra och det är fullt ös i parken. 

– Dagen har varit fantastisk bra, säger han glatt och berättar hur hans dag har sett ut:

– Jag har varit ute på parkeringen och hjälpt till på förmiddagen, och sedan stod jag och diskade på eftermiddagen. 

Astrid Lindgrens Värld har generellt haft en väldigt bra säsong än så länge. 

– Vi har haft en väldigt bra start och vi är jättenöjda. När vi börjar så här bra brukar det även hålla i sig till när det börjar bli lite svagare. 

Sätter in mer personal

Astrid Lindgrens Värld har inget maxtak för hur många besökare som de tar in. Det beror på att parken är stor och besökarna brukar oftast sprida ut sig jämnt mellan teatrar och butiker. 

Det som kan bli ett problem under välbesökta dagar är parkeringen. 

– Det är mer vår parkering som sätter begränsningar, säger Joacim Johansson och berättar att det finns omkring 2 200 parkeringsplatser. 

Under välbesökta dagar blir det lätt köer till restauranger och butiker. Det resulterar i att personalstyrkan behöver förstärkas under dessa dagar. 

– Dels sätter vi in större personalstyrka och sen hjälps alla åt när det blir de här topparna.  

Vädret är helt avgörande

Tack vare tidigare års rapporter vet man när folk drar sig till parken. I mitten av veckan under juni och juli brukar det vara allra mest, vilket förvånar många besökare. 

– När vi frågar våra gäster så tror de alltid att det är färre antal gäster mitt i veckan. Många kommer då och åker inte en lördag eller söndag, fast att det egentligen är lugnare då för alla kommer samma dag, säger Joacim Johansson.

Trots dessa dagar är det i slutändan ändå vädret som är helt avgörande. Att det har varit mycket folk idag kan bero på att väderprognosen visade ostadigt väder igår, trots att det egentligen inte kom så mycket regn. Då väljer folk att åka dagen efter istället. 

– Det perfekta vädret är uppehållsväder och temperaturerna idag är jätte, jättebra.  

Prognosen för kommande veckor

Den tredje tisdagen i juli brukar det alltid vara mycket folk. Huruvida rekordet slås nästa vecka istället återstår att se. 

Veckan därefter är det Bullerby Cup och O-ringen, något som Joacim Johansson menar kan ha dubbla effekter. 

– Bullerby Cup-veckan brukar ibland ge motsatt effekt för oss. Deltagare och anhöriga bokar boende som gör att det begränsar boendet för parkgäster, så det brukar nästan påverka negativt.  

– O-ringen tror vi kommer ge viss positiv effekt på den tävlingsfria dagen. Men oavsett så är vädret avgörande. Är det tävlingsfri onsdag i O-ringen, men det regnar 22 mm kommer de ändå inte till oss. 

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: