Annons:

Sök

Annons:

Sommarvädret är för bra för leklandet: ”Vi behöver ganska ihållande regn”

I sommar är vädret lite för bra för Kalles Lek & Lattjo. Bilden är från när leklandet hade 10-årsjubileum för några veckor sedan. Foto: Stefan Härnström

Sommarvädret är för bra för leklandet: ”Vi behöver ganska ihållande regn”

Trots en inomhusverksamhet är Kalles Lek & Lattjo mycket väderberoende. Maria Carlsson, ägare, berättar att vädret i år har tyvärr varit lite för bra för dem.
– Lite ihållande regn skulle nog Kalles behöva, även om man inte vill ha det som semesterfirande. 

Annons:

Försommaren bjöd på riktigt fint väder. Mitt under semestertider har däremot vädret skiftat till en hel del skurar och inga jättehöga temperaturer. Men detta är ändå lite för bra väder för Kalles Lek & Lattjo i Vimmerby som gärna vill ha regn. 

– Det har varit lite för bra väder för oss hittills. Vi behöver ganska ihållande regn för att det ska komma mycket folk. Det har kanske inte varit fullt sommarväder, men det har ändå varit bra väder att vara ute och göra saker i, säger Maria Carlsson. 

Slog rekord förra sommaren

Fjolårets säsong var riktigt bra för leklandet. 

– Vi slog rekordet förra sommaren. Det bästa för oss är när det är lite blandväder, när det är regn på förmiddagen och det ska hålla i sig. Det är de bästa dagarna för oss, för då får vi också del av turisterna. 

I lokalen får det plats 800 personer, men så många släpps inte in. 

– Skulle vi maxa så skulle det inte bli så bra upplevelse, men vi får ta in 800, förklarar Maria Carlsson. 

Personalstyrkan behöver även anpassas efter väderprognosen. 

– Vi har ett mellanschema, för det är svårt att veta vad det ska bli för väder. Är det fint väder så är vi övertaliga och blir det sämre väder får man kalla på flera. 

Firade nyss 10-årsjublieum

För några veckor sedan hade Kalles Lek & Lattjo 10-årsjublieum med tårtservering. Maria Carlsson kan se att verksamheten har utvecklats mycket under det senaste decenniet. 

– Vi är mycket mer rutinerade och har mer självförtroende. Vi kan mer läsa av när det kan bli mycket folk. Vi har även anpassat menyer, så vi kör inte full meny om det är en dag med mycket folk. Det är ett exempel på hur vi anpassar dagar. 

Det finns planer på att utveckla cateringen framöver, just för att säkra upp när vädret inte är på topp. 

– Vi vill satsa ytterligare på vår cateringverksamhet, för det är ett ytterligare ben att stå på. Är en verksamhet väldigt väderberoende så behöver vi ha något som är säkrare, så det är det vi vill i första hand som vi vill satsa på. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: