Annons:

Sök

Annons:

  • Seniormässan jubilerade på ny plats – över 300 besökare kom

    Här delar anhörigkonsulenten Cecilia Ragnar Karlsson, som flankeras av aktivitetssamordnarna Yvonne Pettersson och Anja Gerstenkorn, ut goodiebags till de äldre på seniormässan. Foto: Ossian Mathiasson

  • Seniormässan jubilerade på ny plats – över 300 besökare kom
  • Seniormässan jubilerade på ny plats – över 300 besökare kom

    Maggan Johansson underhöll med musik och allsång.

  • Seniormässan jubilerade på ny plats – över 300 besökare kom

Seniormässan jubilerade på ny plats – över 300 besökare kom

Seniormässan i Vimmerby firade fem år med en fullspäckad dag i Folkets park under onsdagen.
Inspiratören Inger Hansson höll en bejublad föreläsning.
– Alla som var på den var helt lyriska, säger anhörigkonsulent Cecilia Ragnar Karlsson.

Annons:

2013 anordnades den första seniormässan i Vimmerby av samverkansgruppen Seniorkraft som består av representanter från Vimmerby kommuns socialförvaltning och kultur- och fritidsverksamhet, Svenska kyrkan, Korskyrkan, Röda Korset samt pensionärsorganisationerna PRO, SPF och RPG. Även Sparbanksstiftelsen Vimmerby bidrar ekonomiskt.

Under fem timmar på onsdagen firade den festliga mässan för kommunens seniorer fem år och temat var precis som alltid ”Hälsa, glädje och möjligheter”.

– Vi vill så gärna att mässan ska genomsyras av allt detta. Att bli äldre innebär innebär förståtr en del förändringar till det sämre men vi vill att fokus ska vara på det positiva i livet, säger Cecilia Ragnar Karlsson, anhörigkonsulent på Vimmerby kommun.

Populär föreläsare kom tillbaka

Efter att ha varit på Fabriken under de fyra första åren hölls årets seniormässa i Folkets Hus i Vimmerby.
– Personligen så tror jag att det blir bättre här. Nu kan alla vara delaktiga, även utställarna. Det har naturligtvis krävts mer arbete men lokalen är bättre. Tidigare år har en del inte kunnat komma in i aulan då det varit fullsatt, säger Cecilia Ragnar Karlsson.

Strax över 300 besökare besökte gårdagens mässa och räknar man med utställarna och de som jobbade med dagen är de nästan uppe vid strecket för 350 personer.

Första året hade mässan Inger Hansson som huvudföreläsare och i år var hon tillbaka för att prata om hur man tar vara på livet på bästa sätt.

– Jag minns hur det såg ut första året, då skrattade de äldre så mycket att de började skaka. De satt och torkade bort tårarna med näsdukar och när de blev dyngsura tog de sina scarves. De skrattade så igenkännande och det ville vi uppleva igen.

"Det är så härligt"

De 150 första besökarna fick varsin goodiebag från seniorkraft med många trevligheter i och på förmiddagen underhöll Maggan Johansson med musik och allsång.

Under dagen visade utställare från företag och föreningar upp vad de kan erbjuda seniorer.

– Vårt mål är att den här dagen ska belysa hälsa, glädje och möjligheter, det är det som har varit vårt tema i fem år. Känslan av att vi gör allt det här tillsammans är helt fantastiskt. Allt bygger på ett bra samarbete och det är så härligt att se de äldre njuta, skratta och må bra, säger hon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: