Annons:

Sök

Annons:

Fina initiativet – skänkte matkassar till sjuk mamma: ”Hon blev jätterörd”

Vår Stora Dag, som startades av Carita Thörn, skänkte flera välfyllda matkassar till en mamma som hade det tufft ekonomiskt. Foto: Arkivbild/Privat.

Fina initiativet – skänkte matkassar till sjuk mamma: ”Hon blev jätterörd”

Carita Thörn, från Vimmerby, har genom Vår Stora Dag skänkt matkassar till en mamma i Vimmerby. Initiativet är bara ett av många under de senaste åren. När kassarna lämnades blev det känslosamt.
– Jag tyckte nästan lite synd om henne för hon grät så mycket. 

Annons:

I flera år har Carita Thörn anordnat evenemang för att samlat in pengar till stiftelsen Min Stora Dag, som uppfyller önskningar för barn och ungdomar med allvarliga sjukdomar. 

Min Stora Dag hjälper barn runt om i landet. Förra året väcktes idén om att starta en egen insamling för att hjälpa barn i vår omnejd. 

– Jag fick en förfrågan från en kille om jag kan hjälpa honom att samla in pengar till en familj vars kille hade fått leukemi. Då tänkte jag att vi kan hjälpa någon i vår närhet också, så att vi delar upp det. 

Spöksmyget i Gästgivarehagen under Halloween är ett populärt årligt evenemang som Carita Thörn anordnar. Förra året samlades det in hela 53 000 kronor. 

– Vi sålde lotter för 6 000 kronor den kvällen, det var helt sanslöst. Varenda företag och butik hjälpte oss, för att vi skulle samla in pengar till den här killen, Min stora dag och Barndiabetesfonden. 

Det var under den kvällen som idén väcktes att starta Vår Stora Dag. Det anordnas alltid två aktiviteter varje år. I februari i år var det loppis i Folkets Park, som resulterade i att en kille med diabetes typ 1 fick sin önskedröm om åka på en hockeymatch uppfylld. 

Skänkte matkassar till en mamma

Nyligen hörde en mamma av sig till Carita Thörn och bad om hjälp att samla in pengar till en matkasse. Tack vare sparande pengar i Vår Stora Dag, samt att flera privatpersoner skänkte pengar var det möjligt att bistå med hjälp. 

– Hon hade blivit sjuk och olika omständigheter hade gjort att ekonomin inte funkar. Då kollade jag med mina medarbetare och då sa vi att absolut kan vi hjälpa till, berättar Carita Thörn.  

Mamman fick fyra välfyllda matkassar levererade, tillsammans med ett presentkort på ICA. Restaurangen Monte Carlo skänkte även ett presentkort på fyra luncher. 

– Hon blev jätterörd. Jag tyckte nästan lite synd om henne för hon grät så mycket. Man kan tänka sig själv om man sitter i en jätteknipa, och så kommer det någon med fyra stora kassar med mat. Det var allt man kan tänka sig för några veckor framöver. 

”Folk är väldigt behjärtansvärda”

Det är många som engagerar sig i insamlingsgruppen. Carita Thörn och Anette Hasselkvist drar ett stort lass, tillsammans med sju andra som alltid är med. 

– Sen är det alltid ett gäng glada damer och herrar som bakar till oss när vi har loppisen i parken, så det är ganska stort nätverk faktiskt. 

Vår Stora Dags Facebookgrupp har nästan 300 medlemmar och det är många som skänker pengar. 

– Folk är väldigt behjärtansvärda här i Vimmerby när det är någonting och vill gärna vara med och hjälpa till. 

Om man vill hjälpa till och engagera sig kan man kontakta Carita Thörn.  

Hantverksmarknad i höst

Till hösten planerar Carita Thörn, Anette Hasselkvist och Karin Jönsson en trädgård- och hantverksmarknad i Gästgivarehagen. Marknaden sker den 1 september med lokala hantverkare.   

– Det är nytt och det har vi aldrig gjort innan. Jag fick en förfrågan från en mamma vars flicka har olika diagnoser, så då ska vi bland annat samla in pengar till henne. 

– Om det blir bra väder tror jag att det kommer bli kanon, för det har inte varit någon marknad tidigare i Gästgivarehagen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: