Annons:

Sök

Annons:

En kvarts miljard på Eurojackpot till vinnare i södra Sverige

Bilden är en genrebild. Foto: Pressbild

En kvarts miljard på Eurojackpot till vinnare i södra Sverige

Det blev jackpot för en spelare i södra Sverige under fredagskvällen. En kvarts miljard kronor kammade spelaren i Skåne in – den högsta vinsten på Eurojackpot i Sverige på sex år.

Annons:

En rad på Eurojackpot inlämnad i Sverige blev ikväll värd hela 250 miljoner kronor. Den allra högsta vinsten till Sverige på spelet sedan 2018. 

─ Kvällen bjöd på vinstregn i Sverige! Totalt blev fyra svenska spelare miljonärer på Eurojackpot under kvällens dragning, berättar Filippa Jartén, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Jackpoten var nästan uppe i en halv miljard kronor, men en spelare i Norge hade samma rad och därför delar de två vinnarna på utdelningen. 

─ Det är fantastiskt roligt att vi får en jackpotvinst till Sverige! Och att jackpotten delades med Norge samtidigt som invigningen av OS i Paris går av stapeln känns extra kul. Denna vinst klättrar sig upp på tredje plats över största spelvinster hos Svenska Spel Tur någonsin. Rekordvinsten är på 562 miljoner kronor till Örebro år 2019, berättar Filippa Jartén, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Smålänning blev miljonär

Det här är åttonde gången som jackpotten går till en spelare i Sverige. Senast var det till en smålänning i Gislaved i februari, som då vann 173 miljoner kronor. 

─ Det ska bli otroligt spännande att ringa den som lämnat in den vinnande raden. Hur kommer beskedet att tas emot? Jag kan inte föreställa mig hur man kan tänkas reagera på en så stor vinst. Men en sak är säker, det kommer garanterat bli ett samtal som vi båda kommer minnas resten av livet, säger Filippa Jartén.

Med vinster på en helt orimligt hög nivå krävs extra varsamhet och omsorg, enligt det statliga spelbolaget. 

– Vinsten kommer därför att betalas ut i samband med ett bankmöte där vinnaren får juridisk-, ekonomisk- och säkerhetsrådgivning. Det är viktigt för oss att vinnaren får landa i sin nya tillvaro på ett så tryggt sätt som möjligt, avslutar Filippa Jartén.

En spelare i småländska Värnamo kammade hem 1,2 miljoner kronor på sina fem rätt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: