Annons:

Sök

Annons:

TOBO STORSATSAR – BYGGER UT CAMPINGEN ORDENTLIGT

Tobo GK gör nu en stor satsning på sin camping. I mitten en skiss över hur det kommer se ut. Bilden är ett montage. Foto: Ossian Mathiasson/Privat

TOBO STORSATSAR – BYGGER UT CAMPINGEN ORDENTLIGT

Tobo GK går mot en kanonsäsong.
Visionerna för framtiden är stora.
Nu är det också klart att man kommer bygga ut campingen ordentligt.
– Campingen kan vara ett sätt att ge oss en bra, stadigvarande intäkt varje år, säger ordförande Micael Glennfalk.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Mycket har skett på Tobo Golfklubb det senaste året. Banan har varit i toppskick under det här året och under april, maj och juni var antalet greenfeegäster upp med 277 procent. Även i juli har det varit högt tryck på banan.

– Det är nog ännu mer nu än tidigare. Nu i juli har det varit ont om tider varje dag. Banan är jättefin, greenerna är jättefina och ruffen är fin. Ryktet om banan går och vi ser många greenfeegäster från närområdet från såväl Västervik som Oskarshamn och Eksjö. Många skriver gott om oss och vi har fler campare än förut. Banan är A och O för det här, säger Micael Glennfalk, ordförande för golfklubben. 

Tidigare år har det varit en del kritik mot banan, men tonläget nu är ett helt annat.

– Vi vände det här förra hösten när vi tog in konsulter. En av dem (Kristian Petersén) anställdes vid årsskiftet och många gör ett jättejobb. Det är inte bara banarbetarna, utan alla frivilliga resursgrupper vi har. Många medlemmar har ställt upp och engagerat sig. Hela strukturen på Tobo är på väg åt rätt håll. Det är ordning och reda på många plan. 

Målet är nu att kunna visa svarta siffror efter två år med röda. 

– Alla fakturor gås igenom och vi håller hårt i ekonomin för att kunna visa svarta siffror. Annars kommer vi inte klara oss på sikt. 

Ska byggas under flera år

Men parallellt med arbetet med ekonomin behövs det projekt för medlemmarna att sluta an kring, menar Micael Glennfalk. Därför har man nyligen tagit ett styrelsebeslut på att bygga ut campingen ordentligt.

I nuläget är campingen drygt en handfull platser stor. Nu är tanken att bygga ut campingen så pass att den kommer innehålla 27 platser. 

– Vi kommer bygga det här under flera år och det gör vi för att klara det utan att ta några lån. Vi kommer söka olika bidrag för det här förstås och även försöka få med några sponsorer. Sedan får vi se om vi kan få överskott i verksamheten också. Man måste hela tiden ha projekt för att förbättra anläggningen och campingen är ett sätt. Förhoppningen är att det skulle ge oss bra intäkter stadigvarande varje år. 

Till nästa sommar kanske campingen byggs ut med tio platser och året därpå ytterligare tio platser.

– För de platser vi har i dag så har vi endast provisorisk el. Den här nya campingen vi tänker göra handlar om vägar, servicehus, vatten, avlopp och el. Vi ska göra en camping där man kan checka in via telefonen.

Räknar med en miljon

Arbetet kommer påbörjas i höst med att det sker skogsavverkning på området och därefter markbearbetning i vinter. I augusti kommer man också söka bygglov. 

– Vi har en campingkommitté där Göran Tell är projektledare och de har ritat upp det här. Till nästa sommar är tanken att titta på vägar där inne och se hur många platser vi kan göra. Vägarna är viktiga att tillskapa för att kunna lägga ned stolpar. 

Campingen kommer sträcka sig från den provisoriska campingen man har i dag och in i skogsområdet. 

– Det finns en korridor där från tians tee och blir en väg runt hela området är tanken. Det är ett kanonläge som vi ser det och det kommer förhoppningsvis öka underlaget för shopen, restaurangen och så vidare. Det blir intäktsdrivande för hela området.

Hur stor satsning handlar det om?

– Det är lite olika budgetar på det här. Det bygger väldigt mycket på eget arbete och räknar jag med eget arbete och prissätter det, så är det en satsning på strax över någon miljon. Vi har många arbetsvilliga och medlemmarna stöttar det här helhjärtat. Den nya campingen tryggar kanske inte ekonomin, men den kan ge oss ett överskott. 

Tanken är inte heller att bara locka golfsugna husbils- och husvagnsägare. 

– Tobo ligger mitt emellan Hultsfred och Vimmerby och vi tror att det kan vara intressant även för andra. Det här tillför fler bäddar till regionen och det behövs. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: