Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby Hembygdsförening firar hundra år – auktionerar ut överskottsmaterial

Under torsdagen håller Leif Larsson och övriga i hembygdsföreningen auktion. Foto: Linus Palmér Hård

Vimmerby Hembygdsförening firar hundra år – auktionerar ut överskottsmaterial

Vimmerby Hembygdsförening håller auktion på torsdagen, den 1 augusti. Överskottsmaterial från föreningens samlingar kommer att auktioneras ut och auktionen sker i samband med föreningens hundraårsjubileum.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Hembygdsförenings auktion innehåller överskottsmaterial, som man samlat på sig under en relativt lång period. Anledningen till att auktionen sker just i år är att föreningen firar hundra år.

– Detta är första gången vi har denna typ av auktion. Egentligen är det av anledningen att vi firar hundraårsjubileum i år. Vi har sagt att vi ska ha lite olika aktiviteter på grund av det och vi har haft denna auktion på vår “to do”-lista ganska länge, säger Leif Larsson från Vimmerby Hembygdsförening.

"Saker som lämnats i under lång tid"

Sakerna som föreningen nu auktionerar ut är överskottsmaterial och sådant som man inte själva har någon större nytta av.

– Det är mest gamla saker från det gamla bondesamhället. Det är saker som lämnats in under en ganska lång tid. Saker som vi inte har någon möjlighet att exponera. Det är, till exempel, dubbletter på saker och liknande. Det är sådant som vi inte kan härleda till var de kommer ifrån. Saker som bara ligger magasinerat har vi ju ingen nytta av. 

"På torsdag, kl 18.00 - ca 20.00 håller vi AUKTION på överskott från våra samlingar. Kälkar, handkvarnar, vagnar, allmogesaker, mm. Välkommen att fynda! Vi håller till i Vinäs, på vägen Folkets Park - Borg/Nossenbaden.", skriver Vimmerby Hembygdsförening på sin Facebooksida.

Linus Palmér Hård

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: