Annons:

Sök

Annons:

Arlaböndernas mjölkpris höjs – för fjärde månaden i följd

För fjärde i månaden följd får Arlabönderna mer betalt för sin mjölk. Foto: MostPhotos

Arlaböndernas mjölkpris höjs – för fjärde månaden i följd

Från och med augusti kommer Arlabönerna att få 9,4 öre per kilo mer i ersättning för sin mjölk. Prishöjningen gäller både för den konventionella och den ekologiska mjölken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ersättningen som Arlabönderna får för sin mjölk, höjs nu,för fjärde raka månaden. Det nya priset innebär att bönderna får 9,4 öre extra per kilo mjöl och börjar gälla från och med den 1 augusti.

Efter den nya höjningen blir a contopriset för konventionell mjölk 534,3 öre per kilo, medan det hamnar på 612,4 öre per kilo för ekologisk.

– Jag är glad över att vi kan göra ytterligare en höjning av mjölkpriset till våra ägare, Arlabönderna. Lönsamheten på gårdarna måste öka om Sverige ska klara av både den gröna omställningen av lantbruket och öka vår livsmedelsberedskap. Men för att öka takten behöver alla delar i kedjan från gård till konsument vara med och bidra, säger Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige, i ett pressmeddelande.

Det som påverkar mjölkprisets utveckling är de globala mjölvolymerna som är stabila, dagligvaruhandeln vars positiva utveckling fortsätter med lite lägre hastighet, industrimarknaderna som på grund stigande fettpriser håller på att stabiliseras, samt att ekomarknaderna är stabila.

Linus Palmér Hård

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: