Annons:

Sök

Annons:

STARKA SIFFROR FÖR ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN I JULI

Astrid Lindgrens Världs juli blir den bästa sedan rekordåret 2019. Foto: Simon Henriksson

STARKA SIFFROR FÖR ALV – SÅ MÅNGA BESÖKTE PARKEN I JULI

Astrid Lindgrens Värld går mot en kanonsommar. Julisiffrorna är vrålstarka och parken ligger fyra procent bättre än sin målbild.
– Det är en jättebra julisiffra, säger vd:n Joacim Johansson, som dock har en brasklapp.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 31 juli är här och då går det att summera Astrid Lindgrens Världs enskilt viktigaste månad på hela säsongen. En dålig juli förstör förstås siffrorna totalt sett – medan en bra ger förutsättningar för att nosa på rekordåret. 

I år hamnar Astrid Lindgrens Värld cirka fyra procent bättre än sin målbild. Fram tills i dag hade ALV 212 000 gäster i parken. I dag blir det någonstans kring drygt 7 000 besökare och Vimmerbys draglok kommer kunna summera en julimånad med knappt 220 000 besökare.

– Vi är fyra procent bättre än vår målbild och den var inte försiktig. Det som är lite svårt att förstå är kanske att skottåret påverkar. Förra året hade vi en dag i vecka 31 som tilhörde juli. I år har vi tre dagar. Det påverkar ganska mycket, för vecka 31 är fortsatt en ganska stor semestervecka i juli. Det här gör att tre väldigt bra dagar hamnar i juli. Det kommer göra det lite tuffare att nå målbilden för augusti, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

Men parkens vd är självklart mycket nöjd med sommarens viktigaste månad och nästan 220 000 besökare. Förra året hade ALV cirka 199 000 gäster i juli bortsett från den sista julidagen.

– Juli har varit mycket bra. Vi har haft bra väder, även om det varnats för regn några dagar där det inte kommit mycket alls. Men det är som det är och vi ska inte vara negativa när vi har haft fler gäster än vi planerat för. Julisiffran är jättebra, men då ska man ha med sig den här kalendereffekten och att augusti i någon mån blir lite tuffare.

Bästa sedan rekordåret

Juli kommer bli den bästa månaden sedan rekordåret 2019. Då hade parken totalt sett 537 000 besökare. 

– Vi kommer nog inte slå det, men det finns inget som pekar på att vi inte kommer nå över en halv miljon besökare. Från öppning den 17 maj fram tills nu är vi åtta procent upp mot vår målbild vad gäller antalet gäster. Dag för dag, vecka för vecka är förstås viktigt, men det viktigaste för oss är slutsummeringen den 18 augusti. Det är då vi ser hur det blev på allvar, när vi stänger varje dag-öppet. 

ALV kommer, till skillnad från förra året, ha en extra helg öppet. Det blir alltså fem helgveckor i stället för fyra i parken efter varje dag-öppet har stängt. 

– Det är en del av vår medvetna strategi och nu provar vi en helg till. Veckan före höstlovsveckan utökar vi med fredagen helt enkelt. 

Sedan öppningen av parken har ALV haft 347 000 gäster.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: