Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbybo förlorar tvist med kommunen

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Vimmerbybo förlorar tvist med kommunen

Socialnämnden i Vimmerby gav en kvinna avslag på hennes ansökan om ekonomiskt bistånd. Efter beslutet överklagade kvinnan ifråga ärendet till Förvaltningsrätten, men domstolen har nu givit kommunen rätt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förvaltningsrätten i Linköping har avgjort en tvist mellan Vimmerby kommun och en privatperson. Kvinnan är hemmahörande i Vimmerby kommun och får inget gehör i tvisten, som gäller bistånd enligt socialtjänstlagen. 

Kvinnan ansökte om ekonomiskt bistånd för mars 2024. Från socialnämnden i Vimmerby fick hon avslag på sin ansökan. Kvinnan överklagade, därefter, beslutet till Förvaltningsrätten i Linköping. I sitt överklagande yrkade hon på att beviljas bistånd, eftersom hhon anser sig uppfylla de aktuella kraven.

Vidhåller beslutet

Nämnden vidhåller sitt beslut. Man tillägger att, enligt planering med nämnden ska kvinnan söka flera arbeten per månad utspritt över hela månaden för att inte gå miste om något arbetstillfälle. Kvinnan ska vid flera tillfällen ha fått information om vad som krävs för att ha rätt till försörjningsstöd. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: