Annons:

Sök

Annons:

Stort intresse för att köpa Nygård – här är utgångspriset

Nu kommer snart Nygård i Locknevi ut på öppna marknaden. Foto: Fastighetsbyrån

Stort intresse för att köpa Nygård – här är utgångspriset

Redan i maj kunde vår tidning avslöja att Vimarhem tagit styrelsebeslut på att sälja Nygård i Locknevi. Inom kort kommer fastigheten ut till försäljning.
– Det är redan tio spekulanter som visat intresse, säger Magnus Boberg, mäklare på Fastighetsbyrån i Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det kommunala bostadsbolaget Vimarhem har haft svårt att hyra ut lägenheterna i Locknevi. Längre tillbaka fungerade fastigheten som äldreboende och under den stora flyktingkrisen var det också boende för ensamkommande asylsökande barn. 

Just nu har Vimarhem endast en hyresgäst ute på Nygård men totalt finns det sju lägenheter i två huskroppar och den stora huskroppen står helt tom.

Det fick Vimarhem att under våren ta beslut om att sälja Nygård, vilket Dagens Vimmerby då kunde avslöja. 

– Vi har haft diskussioner om situationen i Locknevi, försökt hitta lösningar och jag vet att uthyrningen har jobbat hårt med det. Vi försökte bland annat att sänka hyran med 1 000 kronor, men det har inte hjälpt och nu har vi en hyresgäst där. Det är inget som brådskar så, men med den här utvecklingen – att kostnaderna är större än intäkterna – kan vi inte fortsätta att ha så låg uthyrningsfrekvens. Då måste vi testa marknaden. Men vi är såklart glada för den hyresgäst vi har, men det skulle behöva vara fler, sa Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C) vid tidpunkten.

Stort intresse redan

Nu ligger Nygård – eller Gårdspånga 104 som är korrekt beskrivning – snart ute till försäljning. På Hemnet finns den som kommande objekt.

– Vi planerar att starta försäljningen skarpt inom två till tre veckor, säger Magnus Boberg, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån. 

Han tycker att fastigheten är i väldigt gott skick.

– Vimarhem tar generellt sett hand om sina fastigheter och det är ingen skillnad här. 

Vad tror du om intresset?

– Vi har redan på vår "på gång-annons" ett ganska stort intresse och mycket förfrågningar. Det är runt tio spekulanter som satt upp sitt intresse.

Olika idéer

Vad de tidiga spekulanterna vill göra med fastigheten skiljer sig verkligen åt. 

– Det är väldigt spritt hittills. Av de olika som anmält intresse hittills finns både de som har tankar på hyra ut det i samma anda som Vimarhem, de som har funderingar seniorboende för 55-plus och det finns även funderingar kring semesterboende eller motsvarande hotellverksamhet. Den här fastigheten har ganska stora möjligheter i och med att det finns ett stort servicehus med professionellt kök och andra utrymmen än bara lägenheter. 

Utgångspriset är satt till 1,5 miljoner kronor.

– För 1,5 miljoner får man fantastiskt mycket fastighet i väldigt bra skick. Då ska man naturligtvis ha en tanke med fastigheten, men det är mycket byggnader och lägenheter för pengarna. Vi har en hel del spekulanter utifrån och måste analyserna omgivningarna och läget också kontra efterfråga. Vi får se, men initialt är det ett bra intresse. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: