Annons:

Sök

Annons:

  • BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest –

    Gun-Marie Henriksson var en av de försäljare som medverkade på Gullringsdagen, med sina kaffekassar och servetter. Foto: Privat

  • BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest –

    Arrangerande bygdeföreningen uppskattar att runt 400 personer kom till Gullringsdagen. Bland andra Ulla-Karin Nordén, Folke Boman och Conny Nilsson. Foto: Privat

  • BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest –

    Foto: Privat

  • BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest –
  • BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest –
  • BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest –

BILDEXTRA: Gullringsdagen en folkfest – "Hoppas fler skänkte Maja en tanke"

Gullringsdagen tangerade förra årets besöksantal. Arrangerande Gullringens Bygdeförening kan summera ännu ett lyckat arrangemang.
– Vi är jättenöjda, säger Conny Gunnarsson, ordförande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dagens Vimmerby når Conny Gunnarsson när teamet är i färd med att plocka ner årets marknadsstånd. Antalet besökare uppskattas till något liknande som i fjol, det vill säga runt 400 personer.

Vad tänker du kring det antalet?

– Vi är jättenöjda med det, både med uppslutningen från försäljare och besökare. Vad vi kunde förstå var även alla försäljare nöjda med sin insats. Vissa sålde slut också, som Ingegerd (Petersson) med ostkakan. Det är bra, det lockar försäljarna till att komma även nästa år.

Hemvändardag som önskat

Gullringsdagen blev dessutom den hemvändardag som arrangören önskat och hoppats på.

– Vi hade gjort en Gullringshörn med säkert 20 pärmar med gamla klassfoton och tidningsurklipp från sådant som hänt i byn. Vi hade den i biblioteket i fjol, nu plockade vi ut den för att fler skulle se den. Det väckte många minnen, bland annat var det många som gick i skolan i Brännebro på 60- och 70-talet som ville se sina skolfoton. Jag stod bredvid och hörde hur folk pratade och såg folk de kände igen. Det var uppskattat, säger Conny Gunnarsson.

Till Majas minne

I fjol hedrades initiativtagaren Maja Westberg Enqvist, som gick bort en knapp vecka innan. Hon fanns med i mångas tankar även i år. Bland annat hos Clara Rylander.

– Jag tänkte på det under dagen, hur vi hedrade Maja i fjol. Även om det inte var fokus på henne nu, så hoppas jag att det var fler som skänkte Maja en tanke, säger Clara som hade fullsatt på värdshuset som hon driver ihop med ägaren Andrew Johnston. 

– Det gick väldigt, väldigt bra. Igen. Förra året var vi inte riktigt redo, vi räknade med runt 50 personer och så kom det över 100. Nu var vi mer laddade och sålde över 100 räkmackor. Det är ett koncept vi jobbat med i ett år nu och något som verkligen går hem. Det är väldigt kul att se, säger Clara Rylander som vill skicka med lite uppmuntran till arrangörsgruppen.

– Bygdeföreningen och gänget där ska ha cred, det är de värda. De gör ett jättejobb och gör det möjligt för oss att ha öppet.

Årlig tradition

Redan i fjol var ambitionen att göra Gullringsdagen till ett årligt arrangemang, istället för lite ”då och då”. Nu kan Conny Gunnarsson lova att det blir en fortsättning även 2025.

– Ja, absolut. Det blir en Gullringsdag även nästa år.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: